Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

    Sveikuoliškas riešutų, avižinių dribsnių ir džiovintų vaisių užkandis

    Prieš ruošdami šį sveikuolišką „Muesli“ užkandį, džiovintus abrikosus ir datules pamirkykite šiltame vandenyje (maždaug pusvalandį), kad vėliau jie lengvai suirtų į vientisą masę.

    Ingredientai:

    150 g migdolų (~1 puodelis)

    80 g datulių be kauliukų (½ puodelio)

    80 g džiovintų abrikosų (½ puodelio)

    60 ml vandens (¼ puodelio)

    125 g avižinių dribsnių (1½ puodelio)

    125 g migdolų sviesto (½ puodelio)

    1 arbatinis šaukštelis malto imbiero

    1 arbatinis šaukštelis malto cinamono

    ½ arbatinio šaukštelio jūros druskos

     

    Gaminimas:

    1. Įkaitinkite orkaitę iki 200°C.

    2. 20 cm kepimo skardą, pyrago kepimo formą arba kitą orkaitei tinkamą indą išklokite kepimo popieriumi.

    3. Stambiai supjaustykite migdolus (rankomis arba virtuviniu kombainu). Perkelkite susmulkintus migdolus į didelį dubenį.

    4. Datules ir abrikosus virtuviniu kombainu sutrinkite kartu su vandeniu. Sutrinkite taip, kad dar liktų šiek tiek nedidelių vaisių gabalėlių.

    5. Į dubenį su migdolais suberkite sutrintus vaisius. Taip pat sudėkite avižinius dribsnius, migdolų sviestą, malto imbiero, malto cinamono ir druskos. Išmaišykite taip, kad susidarytų lipnus rutuliukas.

    6. Sudėkite gautą mišinį į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą arba indą ir stipriai suspauskite į tolygų sluoksnį. Jei norite, ant viršaus galite įspausti papildomų migdolų ir avižų dribsnių.

    7. Kepkite 20 minučių (arba iki auksinės spalvos). Kol dar šiltas, supjaustykite į 12 dalių.

    Išeiga: 12 gabalėlių

    Receptas:   forkfulofplants.com

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite