Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

    Indiškas baklažanų karis

    Brinjal bhaji – indiškais prieskoniais pagardintas baklažanų karis.

    Rekomenduojame patiekti su ryžiais arba duonele!

    Ingredientai:

    2 vidutinio dydžio baklažanai

    1 šaukštas rapsų aliejaus

    2 arbatiniai šaukšteliai kumino sėklų

    2 arbatiniai šaukšteliai juodgrūdės sėklų

    2-3 cm imbiero gabalėlis, smulkiai supjaustytas

    1 smulkiai supjaustyta žalia aitrioji paprika

    2 skiltelės česnako, smulkiai supjaustytos

    1 svogūnas, susmulkintas

    1 arbatinis šaukštelis maltos rūkytos paprikos

    1 arbatinis šaukštelis maltos kalendros

    ½ arbatinio šaukštelio ciberžolės

    3 vidutinio dydžio supjaustyti pomidorai (arba 6 maži)

    1 šaukštas pomidorų tyrės

    1/4 (60 ml) stiklinės vandens

    Pusė žaliosios citrinos (išspausti sultis)

    Gaminimas:

    1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. Baklažanus perpjaukite per pusę išilgai, o minkštimą keliose vietose giliai įpjaukite. Tik neįpjaukite odelės, nes vėliau bus sunku išskobti minkštimą.

    2. Perpjautą pusę aptepkite ½ šaukšto aliejaus, pabarstykite druska ir maltais pipirais. Baklažanų puseles padėkite perpjauta puse žemyn ant kepimo skardos (jei reikia, išklokite kepimo popieriumi). Kepkite orkaitėje 30 minučių.

    3. Tuo tarpu įkaitinkite likusį aliejų keptuvėje (arba wok) ant vidutinės ugnies. Suberkite kumino ir juodgrūdės sėklas ir kepinkite, kol pasklis jų aromatas (maždaug 2 minutes).

    4. Į keptuvę suberkite imbierą bei aitriąją papriką ir pakepinkite dar 2 minutes. Tada suberkite svogūną ir česnaką. Kepinkite toliau, kol svogūnas pradės minkštėti – tai užtruks 3–4 minutes.

    5. Į keptuvę suberkite maltus prieskonius ir minutę maišykite, kol pasklis jų aromatas. Tada suberkite supjaustytus pomidorus, pomidorų pastą ir vandenį. Gerai viską išmaišykite, užvirinkite, uždenkite dangčiu ir troškinkite tol, kol baklažanai bus paruošti.

    6. Išimkite iškeptus baklažanus iš orkaitės. Šaukštu išskobkite baklažanų minkštimą, pašalindami odelę. Patikrinkite, ar troškinami pomidorai keptuvėje jau suglebo ir pradėjo irti. Jei taip – įmaišykite baklažano minkštimą.

    7. Pagal skonį pagardinkite druska, pipirais ir žaliosios citrinos sultimis.

    Išeiga: 2 porcijos

    Receptas:   forkfulofplants.com

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite