Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

    Saldžiųjų bulvių sriuba su graikišku jogurtu

    Šios gardžios sriubos paslaptis yra orkaitėje gerai apkeptos daržovės.

    Saldžiosios bulvės bei kitos daržovės yra apkepamos tol, kol pradeda karamelizuotis ir švelniai paruduoja.

    Ingredientai:

    2 saldžiosios bulvės, supjaustytos kubeliais

    3 didelės raudonos paprikos, išskobtos ir supjaustytos ketvirčiais

    1 raudonasis svogūnas, nuluptas ir supjaustytas ketvirčiais

    3 vidutinio dydžio pomidorai

    4 česnako skiltelės

    1/4 puodelio ypač tyro alyvuogių aliejaus

    1/2 arbatinio šaukštelio druskos

    3 puodeliai daržovių sultinio

     

    Patiekimui:

    Paprastas graikiškas arba augalinis (veganiškas) jogurtas

    Ypač tyras alyvuogių aliejus

    Šviežios petražolės, susmulkintos

    Saldžiosios paprikos dribsniai (nebūtina)

    Traški duona

    Gaminimas:

    1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 ° C (grotelės orkaitės viduryje). Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir vienu tolygiu sluoksniu paskleiskite saldžiąsias bulves, paprikas, raudonąjį svogūną, pomidorus ir česnako skilteles. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir pabarstykite druska.

    2. Apkepkite daržoves tol, kol jos visiškai suminkštės ir šiek tiek apskrus – maždaug 35 minutes. Tuo tarpu pašildykite daržovių sultinį.

    3. Apkepintas česnako skilteles išspauskite. Palaipsniui supildami daržovių sultinį, apkeptas daržoves trintuvu (blenderiu) sutrinkite iki glotnios konsistencijos.

    4. Sriubą supilstykite į dubenėlius ir kiekvieną iš jų pagardinkite šlakeliu graikiško jogurto, alyvuogių aliejaus ir smulkintų petražolių. Taip pat galite įberti ir saldžiosios paprikos dribsnių. Patiekite su traškia duona. Skanaus!

    Išeiga: 4 porcijos

    Receptas:   themediterraneandish.com

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite