Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Šios gardžios sriubos paslaptis yra orkaitėje gerai apkeptos daržovės.
Saldžiosios bulvės bei kitos daržovės yra apkepamos tol, kol pradeda karamelizuotis ir švelniai paruduoja.
Ingredientai:
2 saldžiosios bulvės, supjaustytos kubeliais
3 didelės raudonos paprikos, išskobtos ir supjaustytos ketvirčiais
1 raudonasis svogūnas, nuluptas ir supjaustytas ketvirčiais
3 vidutinio dydžio pomidorai
4 česnako skiltelės
1/4 puodelio ypač tyro alyvuogių aliejaus
1/2 arbatinio šaukštelio druskos
3 puodeliai daržovių sultinio
Patiekimui:
Paprastas graikiškas arba augalinis (veganiškas) jogurtas
Ypač tyras alyvuogių aliejus
Šviežios petražolės, susmulkintos
Saldžiosios paprikos dribsniai (nebūtina)
Traški duona
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 ° C (grotelės orkaitės viduryje). Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir vienu tolygiu sluoksniu paskleiskite saldžiąsias bulves, paprikas, raudonąjį svogūną, pomidorus ir česnako skilteles. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir pabarstykite druska.
2. Apkepkite daržoves tol, kol jos visiškai suminkštės ir šiek tiek apskrus – maždaug 35 minutes. Tuo tarpu pašildykite daržovių sultinį.
3. Apkepintas česnako skilteles išspauskite. Palaipsniui supildami daržovių sultinį, apkeptas daržoves trintuvu (blenderiu) sutrinkite iki glotnios konsistencijos.
4. Sriubą supilstykite į dubenėlius ir kiekvieną iš jų pagardinkite šlakeliu graikiško jogurto, alyvuogių aliejaus ir smulkintų petražolių. Taip pat galite įberti ir saldžiosios paprikos dribsnių. Patiekite su traškia duona. Skanaus!
Išeiga: 4 porcijos
Receptas: themediterraneandish.com
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite