Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

    Orkaitėje apkepti brokoliai, pagardinti fetos sūriu ir šviežiai spaustomis citrinos sultimis

    Aukštoje temperatūroje trumpai apkepti brokoliai viduje yra itin minkšti, o išorėje – traškūs ir apskrudę.

    Šlakelis šviežių citrinos sulčių, žiupsnelis paprikos dribsnių bei trupintas fetos sūris suteiks keptiems brokoliams Viduržemio jūros regiono virtuvei būdingą skonį.

    Be abejo, šiuos priedus galite praleisti ir tiesiog mėgautis itin traškiais aukštoje temperatūroje apkeptais brokoliais be priedų!

    Ingredientai:

    Brokolis (700 g)

    Ypač tyras alyvuogių aliejus

    Druska

    1/2 arba 1 arbatinis šaukštelis paprikos dribsnių (nebūtina)

    Citrina (nebūtina)

    Fetos sūris (nebūtina)

     

    Gaminimas:

    1.  Įkaitinkite orkaitę iki 260°C. Įdėkite didelę kepimo skardą į orkaitę, kad įkaistų.

    2. Nupjaukite storą apatinę brokolio stiebo dalį. Naudokite skustuką arba aštrų peilį, kad nuluptumėte išorinį sukietėjusį sluoksnį; taip pat pašalinkite nuo kotelio lapelius. Supjaustykite brokolį išilgai į vienodo dydžio gabalėlius, kiekvieno gabalėlio apačioje palikdami ilgą plokščią stiebo dalį, kuri orkaitėje gražiai paruduos ir apskrus.

    3. Sudėkite susmulkintą brokolį į didelį dubenį. Apšlakstykite pakankamu kiekiu aliejaus, kad padengtų brokolio gabalėlius (apie pusę puodelio). Įberkite didelį žiupsnelį druskos.

    4. Tolimesnius veiksmus reikės atlikti itin greitai (tam, kad kepimo skarda išliktų visiškai karšta). Pirmiausia paimkite žnyples ir padėkite brokolį šalia orkaitės. Atsargiai išimkite kepimo skardą iš orkaitės ir naudodami žnyples sudėkite brokolio gabalėlius vienu sluoksniu ant skardos (nupjauta puse žemyn). Palikite aliejaus perteklių dubenyje. Grąžinkite skardą į įkaitintą orkaitę.

    5. Apkepkite 10 minučių nupjauta puse žemyn, kol gražiai apskrus. Apverskite ir kepkite dar maždaug 5 minutes, kol apskrus.

    6. Išdėliokite apkeptus brokolius ant lėkštės. Pabarstykite šiek tiek daugiau druskos ir paprikos dribsnių. Išspauskite citrinos sultis. Pagardinkite fetos sūriu (nebūtina). Skanaus!

    Išeiga: 4 porcijos

    Receptas:   themediterraneandish.com

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite