Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

    Kopūstai, malta jautiena ir rudieji ryžiai Viduržemio jūros regiono stiliumi

    Ingredientai:

    1 nedidelis kopūstas, supjaustytas dideliais gabalais

    Druska

    3/4 puodelio nevirtų rudųjų ryžių (1 ½ puodelio virtų rudųjų ryžių)

    2 šaukštai ypač tyro alyvuogių aliejaus

    1 svogūnas, susmulkintas

    3 česnako skiltelės, susmulkintos

    450 g liesos maltos jautienos (arba kalakutienos)

    Šviežiai malti juodieji pipirai

    1/2 puodelio susmulkintų šviežių petražolių

    1/2 puodelio susmulkintų šviežių krapų

    1 arbatinis šaukštelis maltų kvapiųjų pipirų

    1 arbatinis šaukštelis malto kumino

    1 skardinė (400 g) konservuotų smulkintų pomidorų

    1 skardinė (400 g) pomidorų padažo (pomidorų tyrės)

    1 puodelis vandens

     

    Gaminimas:

    1. Dideliame puode užvirinkite didelį kiekį vandens. Sudėkite stambiai smulkintą kopūstą ir virkite tol, kol jis taps ryškiai žalias ir minkštas, 5–7 minutes. Išvirtą kopūstą perkelkite į kiaurasamtį, o puode vandenį vėl užvirinkite.

    2. Kai vanduo vėl užvirs, įberkite didelį žiupsnelį druskos. Suberkite nevirtus ruduosius ryžius ir išmaišykite. Virkite tol, kol ryžiai suminkštės (bet ne per daug – apie 30 minučių). Ryžius nukoškite per smulkų sietelį ir atidėkite.

    3. Išvalykite puodą ir grąžinkite ant vidutinės ugnies. Įpilkite ypač tyro alyvuogių aliejaus ir pakaitinkite. Sudėkite svogūnus ir vis pamaišydami kepinkite 3–4 minutes (kol švelniai paruduos). Sudėkite česnaką ir maltą mėsą. Mėsą išskaidykite mediniu šaukštu. Padidinkite ugnį ir kepinkite tol, kol mėsa visiškai paruduos. Retkarčiais pamaišykite. Atsargiai pašalinkite riebalų perteklių ir grąžinkite ant ugnies. Pagardinkite druska ir pipirais.

    4. Sudėkite kopūstą, ruduosius ryžius, susmulkintas žoleles ir prieskonius. Pagardinkite druska ir pipirais. Gerai viską išmaišykite.

    5.  Supilkite kubeliais supjaustytus konservuotus pomidorus, pomidorų padažo (tyrės) ir 1 puodelį vandens. Užvirinkite, tada sumažinkite ugnį. Uždenkite ir troškinkite, kol ryžiai sugers dalį skysčio (15–20 minučių).

    6. Supilstykite į dubenėlius ir apšlakstykite ypač tyru alyvuogių aliejumi.

    Išeiga: 6 porcijos

    Receptas:   themediterraneandish.com

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite