Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Ingredientai:
Pyragui:
1/2 puodelio (60 gramų) žalių lukštentų pistacijų
Ypač tyras alyvuogių aliejus (kepimo formos sutepimui)
1 puodelis (150 gramų) cukraus
1 ¼ puodelio (150 gramų) universalių miltų
1 ½ arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
1/2 arbatinio šaukštelio maistinės sodos
1/2 arbatinio šaukštelio druskos
3/4 puodelio (170 gramų) paprasto graikiško jogurto
2 dideli kiaušiniai
1/2 puodelio ypač tyro alyvuogių aliejaus
1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto
Glajui (nebūtina):
1/4 puodelio (70 gramų) pistacijų sviesto
3/4 puodelio (90 gramų) cukraus miltelių
2 šaukštai vandens
Gaminimas:
1. Paskrudinkite pistacijas: įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Pistacijas tolygiu sluoksniu paskleiskite ant kepimo skardos. Paskrudinkite įkaitintoje orkaitėje 10 minučių. Leiskite šiek tiek atvėsti.
2. Paruoškite kepimo formą: kol skrudinate pistacijas, alyvuogių aliejumi ištepkite 20 cm apvalią pyrago kepimo formą. Dugną išklokite kepimo popieriumi ir sutepkite jį plonu alyvuogių aliejaus sluoksniu. Atidėkite į šalį.
3. Susmulkinkite pistacijas: perkelkite pistacijas į virtuvinį kombainą. Įpilkite 1 šaukštą cukraus. Smulkiai sutrinkite (trinkite maždaug 1–2 minutes).
4. Sumaišykite sausuosius ingredientus: dubenyje sumaišykite smulkiai sutrintas pistacijas, miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską.
5. Sumaišykite šlapiuosius ingredientus: dubenyje gerai išmaišykite graikišką jogurtą, likusį cukraus kiekį, kiaušinius, alyvuogių aliejų ir vanilės ekstraktą.
6. Paruoškite tešlą: miltų mišinį sudėkite į jogurto mišinį ir plakimo šluotele atsargiai išmaišykite.
7. Supilkite tešlą į paruoštą kepimo formą. Kepkite 30–32 minutes. Ar pyragas iškepė, galite patikrinti mediniu pagaliuku: įsmeigus į pyrago vidurį, pagaliuką turėtumėte ištraukti sausą, neaplipusį tešla.
8. Pirmiausiai leiskite pyragui 15 minučių atvėsti kepimo formoje.Po to palikite visiškai atvėsti ant grotelių (maždaug 1 valandą).
9. Paruoškite glajų: mažame dubenyje iki vientisos masės išplakite pistacijų sviestą, cukraus miltelius ir vandenį. Glajus turėtų būti tirštas (bet ne per daug). Įpilkite papildomai vandens (po arbatinį šaukštelį) iki norimos konsistencijos.
10. Pyragą papuoškite glajumi: kai pyragas visiškai atvės, perkelkite jį ant serviravimo lėkštės. Užpilkite glajaus ant pyrago viršaus; pabarstykite pjaustytomis pistacijomis. Prieš pradedant pyragą pjaustyti, rekomenduojame palaukti 30 minučių (kad glajus sustingtų).
Išeiga: 10 pyrago gabalėlių
Receptas: themediterraneandish.com
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite