Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

    Brokolių ir avinžirnių salotos su tahini-citrinų padažu

    Tai – gardžios brokolių bei apkeptų avinžirnių salotos su tahini-citrinų padažu!

    Ingredientai:

    2 maži brokoliai, žiedynai supjaustyti mažais gabalėliais

    ½ mažo raudonojo svogūno, smulkiai supjaustyto

    ½ puodelio vyšninių pomidorų, supjaustytų ketvirčiais

    ½ puodelio pekano arba graikinių riešutų, smulkiai supjaustytų

    ¼ puodelio saulėgrąžų sėklų

    ½ puodelio džiovintų spanguolių

     

    Avinžirniams:

    1 skardinė avinžirnių (400 g), subertų į kiaurasamtį ir perplautų po tekančiu vandeniu

    1 šaukštas alyvuogių aliejaus

    ½ arbatinio šaukštelio rūkytos paprikos

    ¼ arbatinio šaukštelio česnako miltelių

    ¼ arbatinio šaukštelio druskos

     

    Salotų padažui:

    ¼ puodelio (60 ml) tahini (sezamų pasta)

    3 šaukštai vandens

    1 arbatinis šaukštelis prancūziškų garstyčių DIJON

    1 arbatinis šaukštelis klevų sirupo

    ¼ puodelio citrinų sulčių

    ¼ arbatinio šaukštelio česnako miltelių

    ¼ arbatinio šaukštelio svogūnų miltelių

    ¼ arbatinio šaukštelio druskos

    ¼ arbatinio šaukštelio pipirų

    Gaminimas:

    1. Brokolių žiedynus supjaustykite mažais gabalėliais. Turėtumėte gauti 4 puodelius susmulkintų brokolių žiedynų.

    2. Įkaitinkite alyvuogių aliejų didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies. Sudėkite konservuotus avinžirnius ir pakepinkite 1 minutę. Tada suberkite prieskonius: rūkytos paprikos, česnako miltelių, druskos ir pipirų. Maišydami kepinkite avinžirnius ant vidutinės ugnies apie 2 minutes, kol pasklis aromatas. Nukelkite nuo ugnies ir sudėkite į dubenį.

    3. Į tą pačią keptuvę suberkite saulėgrąžų sėklas ir smulkiai supjaustytus pekano riešutus. Maišydami pakepinkite 1 minutę (kol pasklis aromatas).

    4. Salotų paruošimas: sudėkite mažus brokolių gabalėlius į didelį salotų dubenį. Ant viršaus suberkite supjaustytą raudonąjį svogūną, pomidorus, džiovintas spanguoles, skrudintus pekano riešutus ir sėklas bei kepintus avinžirnius.

    5. Patiekite su tahini-citrinų padažu: sudėkite visus aukščiau nurodytus padažo ingredientus į stiklainėlį, uždarykite dangtį, stipriai suplakite. Laikykite šaldytuve iki 2 savaičių.

    Išeiga: 4 porcijos

    Receptas:   theconsciousplantkitchen.com

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite