Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Tai – gardžios brokolių bei apkeptų avinžirnių salotos su tahini-citrinų padažu!
Ingredientai:
2 maži brokoliai, žiedynai supjaustyti mažais gabalėliais
½ mažo raudonojo svogūno, smulkiai supjaustyto
½ puodelio vyšninių pomidorų, supjaustytų ketvirčiais
½ puodelio pekano arba graikinių riešutų, smulkiai supjaustytų
¼ puodelio saulėgrąžų sėklų
½ puodelio džiovintų spanguolių
Avinžirniams:
1 skardinė avinžirnių (400 g), subertų į kiaurasamtį ir perplautų po tekančiu vandeniu
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
½ arbatinio šaukštelio rūkytos paprikos
¼ arbatinio šaukštelio česnako miltelių
¼ arbatinio šaukštelio druskos
Salotų padažui:
¼ puodelio (60 ml) tahini (sezamų pasta)
3 šaukštai vandens
1 arbatinis šaukštelis prancūziškų garstyčių DIJON
1 arbatinis šaukštelis klevų sirupo
¼ puodelio citrinų sulčių
¼ arbatinio šaukštelio česnako miltelių
¼ arbatinio šaukštelio svogūnų miltelių
¼ arbatinio šaukštelio druskos
¼ arbatinio šaukštelio pipirų
Gaminimas:
1. Brokolių žiedynus supjaustykite mažais gabalėliais. Turėtumėte gauti 4 puodelius susmulkintų brokolių žiedynų.
2. Įkaitinkite alyvuogių aliejų didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies. Sudėkite konservuotus avinžirnius ir pakepinkite 1 minutę. Tada suberkite prieskonius: rūkytos paprikos, česnako miltelių, druskos ir pipirų. Maišydami kepinkite avinžirnius ant vidutinės ugnies apie 2 minutes, kol pasklis aromatas. Nukelkite nuo ugnies ir sudėkite į dubenį.
3. Į tą pačią keptuvę suberkite saulėgrąžų sėklas ir smulkiai supjaustytus pekano riešutus. Maišydami pakepinkite 1 minutę (kol pasklis aromatas).
4. Salotų paruošimas: sudėkite mažus brokolių gabalėlius į didelį salotų dubenį. Ant viršaus suberkite supjaustytą raudonąjį svogūną, pomidorus, džiovintas spanguoles, skrudintus pekano riešutus ir sėklas bei kepintus avinžirnius.
5. Patiekite su tahini-citrinų padažu: sudėkite visus aukščiau nurodytus padažo ingredientus į stiklainėlį, uždarykite dangtį, stipriai suplakite. Laikykite šaldytuve iki 2 savaičių.
Išeiga: 4 porcijos
Receptas: theconsciousplantkitchen.com
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite