Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

    Paplotėliai su veganišku įdaru (be mielių)

    Ingredientai:

    Paplotėliams:

    1 puodelis (140 g) miltų be gliuteno (arba įprastų miltų)

    ½ arbatinio šaukštelio kepimo miltelių

    ¼ arbatinio šaukštelio druskos

    ½ puodelio (120 g) veganiško jogurto

     

    Įdarui:

    ⅔ puodelio (50 g) saulėje džiovintų pomidorų

    ⅔ puodelio (70 g) tarkuoto veganiško sūrio

    3 šaukštai (40 g) veganiško tepamo sūrio

    2 česnako skiltelės, susmulkintos

    ½ arbatinio šaukštelio itališkų prieskonių (nebūtina)

    Druska ir pipirai (pagal skonį)

    1 puodelis (20 g) susmulkinto šviežio baziliko

    Gaminimas:

    1. Pirmiausia saulėje džiovintus pomidorus pamirkykite karštame vandenyje bent 10 minučių (po to vandenį nupilkite). Smulkiai supjaustykite česnaką bei baziliką ir atidėkite į šalį.

    2. Tuo tarpu visus duonelės ingredientus (miltus, jogurtą, kepimo miltelius ir druską) išmaišykite dubenyje – iš pradžių mediniu šaukštu arba mentele, tada rankomis suminkykite į vientisą tešlą. Jei tešla per sausa, papildomai įdėkite šaukštą jogurto. Jei per skysta – įberkite šaukštą miltų ir vėl išminkykite.

    3. Iš tešlos suformuokite rutulį ir padalykite jį į 4 lygias dalis. Kiekvieną dalį iškočiokite į mažesnį rutuliuką (ant miltais pabarstyto paviršiaus). Uždenkite maistine plėvele ir atidėkite.

    4. Tada susmulkinkite saulėje džiovintus pomidorus ir sudėkite juos į dubenį kartu su veganišku tarkuotu sūriu, tepamu sūriu, smulkintu česnaku, baziliku, itališkais prieskoniais ir druska bei pipirais (pagal skonį). Mišinį „sutrinkite“ šakute taip, kad visi ingredientai tarpusavyje susijungtų.

    5. Kiekvieną tešlos rutuliuką pirštais išlyginkite į maždaug 10 cm pločio „diską“.

    6. Į kiekvieno paplotėlio vidurį įdėkite maždaug po vieną valgomąjį šaukštą įdaro. Užlenkite tešlos kraštus ir sandariai užspauskite.

    7. Didelę keptuvę įkaitinkite ant vidutinės ugnies. Kai įkais, įdėkite paplotėlį ir apkepkite apie 5 minutes iš kiekvienos pusės (uždenkite dangčiu) – iki auksinės rudos spalvos.

    Pastaba: jei gaminate duonelę be gliuteno, rekomenduojame į keptuvę įpilti šlakelį vandens, kad bekepant tešla neišdžiūtų.

    Išeiga: 4 porcijos

    Receptas:   elavegan.com

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite