Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Šį vegetarišką indiško sūrio (panyro) karį rekomenduojame patiekti su ryžiais, indiška naan arba roti duonele.
Ingredientai:
Panyrui:
2 litrai pieno (ne riebesnio nei 3,5 proc.)
2-3 šaukštai citrinos sulčių
Panyro kariui:
250 g panyro
3 šaukštai ghi (ghee) arba aliejaus
1 arbatinis šaukštelis kumino sėklų
1 arbatinis šaukštelis maltų juodųjų pipirų
2-3 žalios aitriosios paprikos
1 svogūnas, smulkiai supjaustytas
1 didelis pomidoras, smulkiai supjaustytas
2 arbatiniai šaukšteliai malto imbiero
3 didelės česnako skiltelės, susmulkintos
20 kario lapelių, supjaustytų labai plonomis juostelėmis
2 šaukštai smulkintų kalendros lapelių
½ arbatinio šaukštelio ciberžolės
3/4 arbatinio šaukštelio GARAM MASALA prieskonių mišinio
1/4 arbatinio šaukštelio asafetidos (kvapioji ferula)
Druskos (pagal skonį)
Gaminimas:
1. Panyrą paruoškite iš anksto: į puodą storu dugnu supilkite 2 litrus nenugriebto pieno. Nuolat maišydami pieną užvirinkite ant vidutinės ugnies. Kai tik pienas ims kilti, įmaišykite citrinų sultis. Maišykite – varškė atsiskirs nuo išrūgų. Jei tai neįvyks per 1 minutę, įpilkite dar 1 šaukštą citrinos sulčių. Palikite pieną pastovėti 1 minutę, kad varškė visiškai atsiskirtų. Perkoškite varškę per marlę, perplaukite šaltu vandeniu ir pakabinkite virš dubens, kad nuvarvėtų. Panyro tekstūra priklauso nuo to, kaip ilgai jis kabės ir kokiu svoriu jį prislėgsite. Jei norite itin kietos tekstūros (kad galėtumėte pjaustyti kubeliais ir troškinti išlaikant jo formą), pernakt laikykite panyrą šaldytuve (uždėkite ant jo šiek tiek svorio, pavyzdžiui, kelias lėkšteles).
2. Jau turėdami paruoštą norimos tekstūros panyro sūrį, toliau ruoškite karį: didelėje nepridegančioje keptuvėje įkaitinkite ghi arba aliejų. Suberkite kubeliais supjaustytą kietą panyrą ir apkepkite jį iš visų pusių iki šviesiai auksinės rudos spalvos. Tada išimkite iš keptuvės ir sudėkite į kiaurasamtį.
3. Į likusį ghi arba aliejų suberkite kumino sėklas, juoduosius pipirus, asafetidą, imbierą, česnaką, čili paprikas, kario lapelius, kalendrą ir svogūnus. Kepinkite 4-5 minutes ant silpnos ugnies, kol svogūnai suminkštės ir pradės karamelizuotis.
4. Sudėkite pomidorą, ciberžolę, garam masala ir druską. Troškinkite dar 2-3 minutes, kol pomidorai suminkštės. Sutrinkite pomidorus šaukštu taip, kad susidarytų tarsi tiršta pomidorų pasta. Jei pastebėsite, kad mišinys pradeda svilti, įpilkite šiek tiek vandens. Maišykite, kol pamatysite, kad keptuvės kraštuose ghi (arba aliejus) pradeda atsiskirti.
5. Grąžinkite anksčiau apkeptą panyrą į keptuvę ir išmaišykite taip, kad gerai pasidengtų prieskonių mišiniu. Pakaitinkite dar 1-2 minutes. Galite papildomai pabarstyti kalendros. Skanaus!
Išeiga: 2 porcijos
Receptas: sanjanafeasts.co.uk
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite