Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

    Kepta cukinija azijietiškame padaže

    Išbandykite šį cukinijos „stir-fry“ – aukštoje temperatūroje su specialiu padažu ir prieskoniais maišant kepama cukinija, paprika, avinžirniai.

    Ingredientai:

    1 šaukštas aliejaus (pvz. avokadų, kokosų)

    1 svogūnas, supjaustytas

    1 didelė cukinija, supjaustyta griežinėliais

    1 paprika, supjaustyta gabalėliais

    1 skardinė (400 g) avinžirnių, subertų į kiaurasamtį ir perplautų po tekančiu vandeniu

    3 česnako skiltelės, susmulkintos

    1 šaukštas tarkuoto šviežio imbiero

    ½ šaukštelio česnako miltelių

    ½ šaukštelio svogūnų miltelių

    ¾ šaukštelio maltos rūkytos paprikos

    Druska ir juodieji pipirai (pagal skonį)

     

    Padažui:

    ½ puodelio (120 ml) vandens

    3 šaukštai sojos arba TAMARI padažo

    2 šaukštai ryžių acto arba citrinos sulčių

    2 šaukštai klevų sirupo ar kito saldiklio

    1 šaukštas kukurūzų arba bulvių krakmolo

     

    Rekomenduojame patiekti su:

    Virtais ryžiais

    Sezamo sėklomis

     

    Gaminimas:

    1. Pirmiausiai per pusę perpjaukite svogūną ir cukiniją. Tada supjaustykite „pusmėnulio“ formos griežinėliais (maždaug pusės centimetro). Taip pat kubeliais supjaustykite papriką ir susmulkinkite (arba sutarkuokite) česnaką bei imbierą.

    2. Indelyje arba mažame dubenyje sumaišykite aukščiau nurodytus padažo ingredientus ir gerai suplakite.

    3. Didelėje (wok) keptuvėje ant vidutinės-stiprios ugnies įkaitinkite aliejų.

    4. Kai įkais, sudėkite daržoves. Maišydami kepinkite 6-8 minutes, kol suminkštės.

    5. Suberkite česnaką, imbierą, avinžirnius ir prieskonius. Maišydami pakepinkite dar 2–3 minutes.

    6. Supilkite padažą ir troškinkite, kol sutirštės. Galite pagardinti sezamo sėklomis bei šviežiomis žolelėmis. Patiekite su ryžiais arba kitu jūsų pasirinktu garnyru.

    Išeiga: 3 porcijos

    Receptas:   elavegan.com

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite