Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Ingredientai:
Saldžiosioms bulvėms:
5 didelės saldžiosios bulvės
1 šaukštas ypač tyro alyvuogių aliejaus arba ištirpinto sviesto
1¼ puodelio pieno (ir daugiau – jei reikia)
1 arbatinis šaukštelis malto imbiero
¾ arbatinio šaukštelio jūros druskos
¼ arbatinio šaukštelio šviežiai maltų juodųjų pipirų
Užpilui (nurodytus ingredientus sutrinkite virtuviniu kombainu):
⅔ puodelio avižinių dribsnių
½ puodelio pekano riešutų (ir daugiau – patiekimui)
½ puodelio graikinių riešutų (ir daugiau – patiekimui)
1 česnako skiltelė
1 šaukštas (plius 1 arbatinis šaukštelis) klevų sirupo
2 šaukštai ypač tyro alyvuogių aliejaus arba ištirpinto sviesto
½ arbatinio šaukštelio džiovintų čiobrelių lapelių
½ arbatinio šaukštelio malto šviežio rozmarino
1½ arbatinio šaukštelio jūros druskos
¼ arbatinio šaukštelio šviežiai maltų juodųjų pipirų
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 °C. Kepimo skardą išklokite folija, o 23x33 cm kepimo indą patepkite alyvuogių aliejumi.
2. Šakute saldžiosiose bulvėse pradurkite po kelias skylutes. Sudėkite ant kepimo skardos ir kepkite, kol visiškai suminkštės (maždaug 60 minučių).
3. Tuo tarpu į virtuvinį kombainą sudėkite avižinius dribsnius, pekano riešutus, graikinius riešutus, česnaką, klevų sirupą, alyvuogių aliejų, čiobrelius, rozmariną, druską ir pipirus. Sutrinkite iki vientisos masės. Gautą masę išimkite ir atidėkite į šalį.
4. Keptų saldžiųjų bulvių minkštimą išskobkite (atskirkite nuo odelių). Minkštimą sudėkite į virtuvinį kombainą. Taip pat įpilkite alyvuogių aliejaus, pieno, imbiero, druskos ir pipirų. Sutrinkite iki vientisos masės. Gautą mišinį paskleiskite kepimo inde.
5. Pabarstykite anksčiau paruoštu užpilu bei papildomais riešutais. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir kepkite orkaitėje 20 minučių arba tol, kol ant viršaus pabarstytas užpilas paruduos ir taps traškus. Skanaus!
Išeiga: 6 porcijos
Receptas: loveandlemons.com
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite