Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Ingredientai:
3 šaukštai ypač tyro alyvuogių aliejaus
1 svogūnas, susmulkintas
1 morka, supjaustyta kubeliais
1 saliero stiebas, susmulkintas
½ arbatinio šaukštelio jūros druskos (arba daugiau – pagal skonį)
Šviežiai malti juodieji pipirai
1 maža bulvė, supjaustyta kubeliais
2 česnako skiltelės, susmulkintos
1 arbatinis šaukštelis malto kumino
Žiupsnelis kajeno pipirų
1 puodelis raudonųjų lęšių, perplautų
4 puodeliai daržovių sultinio
1-2 puodeliai vandens
2 šaukštai šviežių citrinų sulčių
Susmulkintų šviežių petražolių (patiekimui)
Gaminimas:
1. Įkaitinkite alyvuogių aliejų dideliame puode (ant vidutinės ugnies). Sudėkite svogūną, morką, salierą, druską ir maltų pipirų. Kepinkite 8 minutes, retkarčiais pamaišydami (tol, kol daržovės suminkštės).
2. Įmaišykite bulves, česnaką, kuminą ir kajeno pipirus. Maišydami kepinkite dar 1 minutę. Supilkite lęšius, sultinį ir 1 puodelį vandens. Virkite 30 minučių arba tol, kol lęšiai ir bulvės suminkštės.
3. Nukelkite nuo ugnies ir trintuvu (blenderiu) sutrinkite iki vientisos masės. Jei sriuba per tiršta, įpilkite dar 1 puodelį vandens.
4. Įspauskite citrinos sulčių ir pagal skonį papildomai pagardinkite druska ir pipirais. Supilstykite sriubą į dubenėlius ir patiekite su šlakeliu alyvuogių aliejaus bei smulkintomis šviežiomis petražolėmis.
Išeiga: 6 porcijos
Receptas: loveandlemons.com
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite