Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

    Kreminė raudonųjų lęšių sriuba

    Ingredientai:

    3 šaukštai ypač tyro alyvuogių aliejaus

    1 svogūnas, susmulkintas

    1 morka, supjaustyta kubeliais

    1 saliero stiebas, susmulkintas

    ½ arbatinio šaukštelio jūros druskos (arba daugiau – pagal skonį)

    Šviežiai malti juodieji pipirai

    1 maža bulvė, supjaustyta kubeliais

    2 česnako skiltelės, susmulkintos

    1 arbatinis šaukštelis malto kumino

    Žiupsnelis kajeno pipirų

    1 puodelis raudonųjų lęšių, perplautų

    4 puodeliai daržovių sultinio

    1-2 puodeliai vandens

    2 šaukštai šviežių citrinų sulčių

    Susmulkintų šviežių petražolių (patiekimui)

    Gaminimas:

    1. Įkaitinkite alyvuogių aliejų dideliame puode (ant vidutinės ugnies). Sudėkite svogūną, morką, salierą, druską ir maltų pipirų. Kepinkite 8 minutes, retkarčiais pamaišydami (tol, kol daržovės suminkštės).

    2. Įmaišykite bulves, česnaką, kuminą ir kajeno pipirus. Maišydami kepinkite dar 1 minutę. Supilkite lęšius, sultinį ir 1 puodelį vandens. Virkite 30 minučių arba tol, kol lęšiai ir bulvės suminkštės.

    3. Nukelkite nuo ugnies ir trintuvu (blenderiu) sutrinkite iki vientisos masės. Jei sriuba per tiršta, įpilkite dar 1 puodelį vandens.

    4. Įspauskite citrinos sulčių ir pagal skonį papildomai pagardinkite druska ir pipirais. Supilstykite sriubą į dubenėlius ir patiekite su šlakeliu alyvuogių aliejaus bei smulkintomis šviežiomis petražolėmis.

    Išeiga: 6 porcijos

    Receptas:   loveandlemons.com

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite