Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Ingredientai:
Vištienai:
700 g vištienos šlaunelių mėsos
½ puodelio riebaus graikiško jogurto
1 šaukštas šviežių citrinų sulčių
2 arbatiniai šaukšteliai malto imbiero
3 česnako skiltelės, susmulkintos
1 arbatinis šaukštelis KASHMIRI čili miltelių
1 arbatinis šaukštelis GARAM MASALA prieskonių
1 arbatinis šaukštelis maltos ciberžolės
1 arbatinis šaukštelis druskos
2 šaukštai ypač tyro alyvuogių aliejaus arba avokadų aliejaus
Sviestiniam padažui:
1 svogūnas, supjaustytas kubeliais
2 arbatiniai šaukšteliai smulkinto imbiero
3 česnako skiltelė, susmulkintos
1 arbatinis šaukštelis KASHMIRI čili miltelių
1 arbatinis šaukštelis GARAM MASALA prieskonių
½ arbatinio šaukštelio maltos kalendros
½ arbatinio šaukštelio kumino
¼ puodelio anakardžių (nebūtina, tačiau be riešutų padažas bus ne toks tirštas)
1 šaukštas kokosų cukraus ar kito saldiklio
1 skardinė (400 g) susmulkintų pomidorų
1 puodelis vandens
2 šaukštai nesūdyto sviesto arba ghi (GHEE)
½ puodelio riebios grietinėlės arba kokosų grietinėlės
Patiekti rekomenduojame su: basmati ryžiais bei šviežia smulkinta kalendra
Gaminimas:
1. Vištieną supjaustykite 2-3 cm gabalėliais ir sudėkite į dubenį.
2. Į tą patį dubenį supilkite jogurtą, citrinos sultis, imbierą, česnaką, čili miltelių, GARAM MASALA, ciberžolės ir druskos. Viską išmaišykite, tada uždenkite maistine plėvele ir įdėkite bent vienai valandai į šaldytuvą.
3. Didelėje keptuvėje ant vidutinės-stiprios ugnies įkaitinkite aliejų. Marinuotą vištieną sudėkite į keptuvę ir kepkite 5–6 minutes. Perkelkite vištieną į atskirą dubenį.
4. Paruoškite padažą: pirmiausiai į keptuvę sudėkite svogūną ir pakepinkite 3–4 minutes, kol suminkštės ir taps skaidrus.
5. Sudėkite imbierą, česnaką, čili miltelius, GARAM MASALA, kalendrą, kuminą ir maišydami kepinkite dar minutę. Tada sudėkite anakardžius, susmulkintus pomidorus, cukrų ir vandenį. Viską išmaišykite, sumažinkite ugnį iki minimalios ir troškinkite 5 minutes.
6. Padažą perkelkite į galingą trintuvą (blenderį) ir plakite minutę iki vientisos kreminės masės.
7. Nuvalykite keptuvę popieriniu rankšluosčiu, tada sumaišykite kreminį padažą, sviestą ir riebią grietinėlę.
8. Sudėkite vištieną atgal į keptuvę ant vidutinės ugnies ir maišykite su padažu 3–5 minutes, kol vištiena sušils.
9. Rekomenduojame patiekti su basmati ryžiais ir šviežia kalendra!
Išeiga: 6 porcijos
Receptas: downshiftology.com
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite