Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

    Indiškas sūris (panyras) kreminiame anakardžių ir pomidorų padaže

    Paneer makhani – Indiškas sūris (panyras) kreminiame anakardžių ir pomidorų padaže.

    Šiame recepte yra naudojamas kietas, kubeliais supjaustytas panyras, tad sūrį galite pasigaminti iš vakaro ir pernakt palaikyti šaldytuve (uždėkite ant jo šiek tiek svorio, pavyzdžiui, kelias lėkšteles).

    Kitą dieną turėsite tinkamos tekstūros kietą panyrą, kurį galėsite pjaustyti kubeliais ir troškinti kreminiame anakardžių ir pomidorų padaže!

    Ingredientai:

    Panyrui:

    2 litrai pieno (ne riebesnio nei 3,5 proc.)

    2-3 šaukštai citrinos sulčių

     

    Paneer makhani:

    2 arbatiniai šaukšteliai sviesto

    2 šaukštai augalinio aliejaus

    4 pomidorai, supjaustyti (arba 400 g skardinė supjaustytų pomidorų)

    1 arbatinis šaukštelis pomidorų tyrės

    6-7 česnako skiltelės, susmulkintos

    4-5 kardamono ankštys, susmulkintos

    1 nedidelė cinamono lazdelė

    1 lauro lapas

    10-15 anakardžių riešutų (susmulkintų ir išmirkytų)

    1 cm imbiero gabalėlis, nuluptas ir smulkiai sutarkuotas

    1 arbatinis šaukštelis maltos aitriosios paprikos

    1 aitrioji paprika, perpjautas per pusę išilgai (nebūtina)

    250 g kieto panyro, supjaustyto vidutinio dydžio kubeliais

    1 šaukštas ožragės lapelių

    1 arbatinis šaukštelis GARAM MASALA

    Patiekimui: grietinėlė (nebūtina)

     

     

    Gaminimas:

    1. Kietos tekstūros panyrą paruoškite iš anksto: į puodą storu dugnu supilkite 2 litrus nenugriebto pieno. Nuolat maišydami pieną užvirinkite ant vidutinės ugnies. Kai tik pienas ims kilti, įmaišykite citrinų sultis. Maišykite – varškė atsiskirs nuo išrūgų. Jei tai neįvyks per 1 minutę, įpilkite dar 1 šaukštą citrinos sulčių. Palikite pieną pastovėti 1 minutę, kad varškė visiškai atsiskirtų. Perkoškite varškę per marlę, perplaukite šaltu vandeniu ir pakabinkite virš dubens, kad nuvarvėtų. Panyro tekstūra priklauso nuo to, kaip ilgai jis kabės ir kokiu svoriu jį prislėgsite. Jei norite itin kietos tekstūros (kad galėtumėte pjaustyti kubeliais ir troškinti išlaikant jo formą), pernakt laikykite panyrą šaldytuve (uždėkite ant jo šiek tiek svorio, pavyzdžiui, kelias lėkšteles).

    2. Jau turėdami paruoštą kietą panyrą, toliau ruoškite Paneer makhani: keptuvėje ant nedidelės ugnies ištirpinkite 1 šaukštelį sviesto ir 1 šaukštą aliejaus, kol įkais (atidžiai stebėkite, kad sviestas nesudegtų). Sudėkite pomidorus, pomidorų tyrę, česnaką, kardamono ankštis, cinamono lazdelę ir lauro lapą. Uždenkite dangčiu ir troškinkite 10 minučių ant vidutinės ugnies, retkarčiais pamaišydami. Po 10 minučių nukelkite nuo ugnies, palikite atvėsti, tada išimkite lauro lapą, cinamono lazdelę ir kardamono ankštis.

    3. Atvėsusį mišinį bei anakardžius trintuvu (blenderiu) sutrinkite iki vientisos masės. Atidėkite į šalį.

    4. Keptuvę grąžinkite ant vidutinės ugnies, supilkite likusį sviestą bei aliejų ir minutę pakepinkite imbierą. Sumažinkite ugnį iki minimumo, suberkite aitriosios paprikos miltelius ir maišydami kepinkite 2 minutes. Sudėkite kreminę pomidorų ir anakardžių masę ir patroškinkite dar 5 minutes.

    5. Sudėkite supjaustytą aitriąją papriką (jei naudojate), 1½ šaukštelio cukraus ir kubeliais supjaustytą kietą panyro sūrį. Gerai viską išmaišykite ir kepinkite dar kelias minutes. Sudėkite ožragės lapelius ir GARAM MASALA prieskonius. Dar kartą gerai išmaišykite.

    6. Įmaišykite iki 100 ml vandens (skystesnei konsistencijai), tada nukelkite nuo ugnies ir patiekite. Skanaus!

    Išeiga: 4 porcijos

    Receptas:   bbcgoodfood.com

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite