Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Ingredientai:
Graikiškoms salotoms:
1 didelis agurkas, supjaustytas kubeliais
300 g vyšninių pomidorų, supjaustytų kubeliais
1 žalioji paprika, supjaustyta kubeliais
½ raudonojo svogūno, smulkiai supjaustyto
½ puodelio KALAMATA alyvuogių, supjaustytų griežinėliais
100 g fetos sūrio, supjaustytos mažais kubeliais
1 avokadas, nuluptas ir supjaustytas kubeliais
Salotų padažui:
⅓ puodelio raudonojo vyno acto
1 citrina (išspausti sultis)
1 arbatinis šaukštelis „Dijon“ garstyčių
2 česnako skiltelės, susmulkintos
½ arbatinio šaukštelio džiovintų raudonėlių
¼ arbatinio šaukštelio druskos
¼ arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų
½ puodelio alyvuogių aliejaus
Vištienai:
2 vištienos krūtinėlės be kaulų
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
1/2 arbatinio šaukštelio maltos (rūkytos) paprikos
1/2 arbatinio šaukštelio džiovinto baziliko
1/2 arbatinio šaukštelio džiovintų čiobrelių
1/2 arbatinio šaukštelio džiovinto raudonėlio
1/2 arbatinio šaukštelio džiovintų petražolių
druskos ir pipirų (pagal skonį)
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 220°C. Nedideliame dubenyje sumaišykite džiovintus prieskonius. Alyvuogių aliejumi ištepkite abi vištienos krūtinėlės puses, tada visą vištieną įtrinkite prieskoniais.
2. Vištieną dėkite į orkaitei tinkamą kepimo indą ir kepkite 20-25 minutes (laikui įpusėjus – apverskite).
3. Paruoškite padažą: į dubenėlį supilkite actą, citrinos sultis, garstyčias, česnaką, raudonėlį, druską ir pipirus. Suplakite. Intensyviai plakdami padažą, lėtai supilkite į dubenėlį alyvuogių aliejų.
4. Į salotų dubenį suberkite kubeliais pjaustytas daržoves ir fetos sūrį. Apšlakstykite paruoštu graikišku salotų padažu ir viską išmaišykite.
5. Supjaustykite vištieną ir sudėkite ant salotų (kartu su pjaustytu avokadu).
Išeiga: 4 porcijos
Receptas: downshiftology.com
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite