Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Viduržemio jūros regiono skonių įkvėpta lęšių sriuba – puikus pasirinkimas žvarbiomis žiemos dienomis!
Ingredientai:
¼ puodelio ypač tyro alyvuogių aliejaus
1 svogūnas, susmulkintas
2 vidutinio dydžio morkos, susmulkintos
2 saliero stiebeliai, susmulkinti
2 šaukštai pomidorų pastos
3-4 česnako skiltelės, susmulkintos
2 arbatiniai šaukšteliai kumino
1 arbatinis šaukštelis džiovintų raudonėlių
1 arbatinis šaukštelis džiovinto baziliko
1 arbatinis šaukštelis džiovintų čiobrelių
druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)
2 skardinės (po 400 g) pjaustytų (kepintų) pomidorų
6 puodeliai daržovių sultinio
1 puodelis (200 g) žalių arba rudųjų lęšių
3 lapai lapinio kopūsto KALE, susmulkinti
1 citrinos sultys (apie 3 šaukštai sulčių)
Gaminimas:
1. Dideliame puode ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų. Sudėkite svogūną, salierą ir morkas. Maišydami kepinkite 4–5 minutes, kol svogūnas taps skaidrus.
2. Supilkite pomidorų pastą, smulkintą česnaką, džiovintus prieskonius, druskos ir pipirų. Prieskonius išmaišykite ir pakepinkite 1–2 minutes.
3. Sudėkite pjaustytus pomidorus, sultinį, lęšius ir išmaišykite. Užvirinkite, tada sumažinkite ugnį iki minimalios, dalinai uždenkite dangčiu ir virkite 25–30 minučių.
4. Jei norite, trintuvu (blenderiu) sriubą galite sutrinti iki labiau kreminės konsistencijos (nebūtina).
5. Įmaišykite lapinį kopūstą KALE bei citrinos sultis ir pavirkite sriubą dar minutę ar dvi (kad lapinis kopūstas suminkštėtų). Paragaukite sriubos ir, jei reikia, prieš patiekdami įpilkite daugiau citrinos sulčių, druskos ar pipirų.
Išeiga: 4 porcijos
Receptas: downshiftology.com
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite