Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Ingredientai:
1 puodelis avinžirnių miltų
1 arbatinis šaukštelis svogūnų miltelių
1 arbatinis šaukštelis česnako miltelių
¼ arbatinio šaukštelio indiškos juodosios druskos KALA NAMAK (vulkaninės kilmės druska su būdingu sieros aromatu – dažnai naudojama siekiant imituoti kiaušinių skonį veganiškuose patiekaluose).
¼ arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų
¾ arbatinio šaukštelio druskos (pagal skonį)
¼ arbatinio šaukštelio maltos ciberžolės
1-2 šaukštai maistinių mielių (nebūtina)
1 puodelis vandens
1 šaukštas smulkiai supjaustytos šviežios mėtos
3 šaukštai smulkiai supjaustytos arba sutarkuotos ir nusausintos vidinės cukinijos minkštosios dalies (nebūtina)
¼ mažo svogūno, smulkiai supjaustyto
3 šaukštai šviežių petražolių, smulkiai supjaustytų
Gaminimas:
1. Dideliame dubenyje sumaišykite visus sausus ingredientus. Tada įpilkite vandens ir suplakite, kol susidarys vientisa tešlos masė.
2. Suberkite prieskonines žoleles ir svogūną (bei cukinijos minkštimą su nuspaustu skysčio pertekliumi – tačiau cukinijos naudoti nėra būtina). Išmaišykite viską kuo tolygiau.
3. Įkaitinkite nepridegančią keptuvę ant aukštos temperatūros, tada sumažinkite ugnį iki minimumo ir supilkite tešlą tokiu būdu, kad susidarytų apvali omleto forma. Leiskite šilumai sudaryti oro burbuliukus, o kai kraštai apskrus, apverskite ir kepkite dar minutę. Kadangi šiame recepte aliejus nėra naudojamas, prieš apversdami avinžirnių omletą įsitikinkite, kad mentelė lengvai slysta po juo. Jei ne – omletas dar nėra pakankamai apkeptas ir versti jį dar yra per anksti.
4. Kartokite šį procesą, kol bus panaudota visa tešla. Omletą patiekite šiltą. Galite patiekti su šviežiomis daržovėmis „įvyniotomis“ į omletą!
Išeiga: 6 porcijos
Receptas: plantbasedfolk.com
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite