Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Humusas – Artimųjų Rytų virtuvei būdinga avinžirnių užtepėlė, kuri gali būti vartojama kaip užkandis, padažas ar pagardas prie kitų patiekalų.
Yra daugybė humuso variacijų. Išbandykite vieną jų – avinžirnių užtepėlę, pagardintą Chalapos aitriąja paprika (Jalapeno) bei kalendra!
Ingredientai:
1½ puodelio (400g) virtų avinžirnių
¼ puodelio tahini (sezamų pasta)
1 maža citrina (išspausti sultis)
¼ puodelio šalto vandens
žiupsnelis druskos (pagal skonį)
1-2 skiltelės česnako
1-2 Chalapos aitriosios paprikos (Jalapeno), pašalintomis sėklomis
1 sauja kalendros lapelių (pašalinkite sumedėjusius stiebelius)
Gaminimas:
1. Greitaeigiu trintuvu (blenderiu) nurodytus ingredientus sutrinkite iki vientisos kreminės masės: nusausintus virtus avinžirnius, citrinos sultis, tahini (sezamų pasta), česnaką, Chalapos aitriąsias paprikas (Jalapeno), kalendros lapus ir druską. Vis sustokite, kad nugramdytumėte aplipusius blenderio kraštus; taip pat vis patikrinkite humuso konsistenciją. Jei reikia, pilkite po šaukštą šalto vandens, kad pasiektumėte norimą tekstūrą (tik nepilkite vandens per daug – humusas taps per skystas). Dar kartą viską sutrinkite iki glotnios masės.
2. Perkelkite humusą į serviravimo indą ir apšlakstykite jį ypač tyru alyvuogių aliejumi (nebūtina). Šį humusą geriausia patiekti pirmiausiai 30 minučių palaikius jį šaldytuve, kad visi skoniai spėtų „susijungti“ tarpusavyje. Patiekdami humusą, ant viršaus galite užberti šiek tiek sezamo sėklų, keletą nesutrintų virtų avinžirnių, šviežių kalendros lapelių ir griežinėliais pjaustytų aitrių paprikų.
Išeiga: 1½ puodelio humuso
Receptas: plantbasedfolk.com
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite