Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

    Skaldytų geltonųjų žirnių dalas

    Dalas – indiškai virtuvei būdingas skaldytų ankštinių troškinys.

    Itin skanu su šviežiomis salotomis, ryžiais arba namine indiška „naan“ duonele!

    Ingredientai:

    Žirniams:

    2 puodeliai skaldytų geltonųjų žirnių, perplautų

    6 puodeliai šalto vandens (5 puodeliai virimui ir 1 puodelis papildomas – jei prireiks iki tinkamos dalo konsistencijos)

    ½ arbatinio šaukštelio maltos ciberžolės

    1 arbatinis šaukštelis druskos (pagal skonį)

    ½ arbatinio šaukštelio GARAM MASALA prieskonių

    1 sauja šviežios kalendros, susmulkintos

     

    Pomidorų ir svogūnų padažui:

    1 svogūnas, smulkiai supjaustytas

    1 arbatinis šaukštelis kumino sėklų

    ¾ arbatinio šaukštelio ožragės sėklų

    2-3 vidutinio dydžio pomidorai, smulkiai supjaustyti

    2-3 cm ilgio šviežio imbiero gabalėlis, smulkiai supjaustytas

    4-5 skiltelės česnako, susmulkintos

    1-2 šaukštai aliejaus

    1 sauja kalendros, supjaustytos

    1 maža aitrioji raudona paprika, susmulkinta (nebūtina)

     

    Gaminimas:

    1. Į didelį puodą suberkite geltonus skaldytus žirnius, šalto vandens ir druskos. Užvirinkite ant stiprios ugnies.

    2. Sumažinkite ugnį ir virkite 45 minutes (neuždengę dangčio). Kartais pamaišykite, jei trūksta vandens – įpilkite šiek tiek daugiau.

    3. Likus paskutinėms 5 minutėms, įmaišykite ciberžolės, garam masala prieskonių ir pusę nurodyto kiekio susmulkintos kalendros.

    4. Paruoškite padažą: į keptuvę virš vidutinės ugnies įpilkite 1–2 šaukštus alyvuogių aliejaus, kumino bei ožragės sėklų. Maišydami kaitinkite, kol pasklis prieskonių aromatas.

    5. Suberkite supjaustytą svogūną ir pakepinkite, kol taps skaidrus.

    6. Įmaišykite česnaką, imbierą ir aitriąją papriką (nebūtina), tada sudėkite supjaustytus pomidorus ir troškinkite apie 15-20 minučių (ant vidutinės ugnies). Gali tekti įpilti šlakelį vandens (jei padažas per daug sutirštės).

    7. Paruoškite dalą: supilkite pomidorų ir svogūnų mišinį į išvirtus geltonuosius žirnius ir viską gerai išmaišykite. Paragaukite ir, jei reikia, įberkite daugiau druskos. Dalą patiekite šiltą.

    Išeiga: 4 porcijos

    Receptas:   plantbasedfolk.com

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite