Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Ingredientai:
Prieskonių mišiniui:
2 arbatiniai šaukšteliai česnako miltelių
2 arbatiniai šaukšteliai svogūnų miltelių
2 arbatiniai šaukšteliai maltos paprikos
1 arbatinis šaukštelis džiovinto baziliko
1 arbatinis šaukštelis žagrenio (sumac)
Ryžiams, avinžirniams ir kopūstui:
3 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 kopūstas, susmulkintas
jūros druskos ir maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)
1 svogūnas, susmulkintas
3 skiltelės česnako, susmulkintos
1 puodelis ryžių JASMINE
1 skardinė avinžirnių (subertų į kiaurasamtį ir perplautų po tekančiu vandeniu)
3 puodeliai daržovių sultinio
⅓ puodelio smulkintų šviežių petražolių (nebūtina)
⅓ puodelio skrudintų griežinėliais pjaustytų migdolų (nebūtina)
Garstyčių padažui:
⅓ puodelio alyvuogių aliejaus
2 šaukštai majonezo
2 šaukštai obuolių sidro acto
2 šaukštai citrinos sulčių
2 šaukštai klevų sirupo
1 šaukštas prancūziškų garstyčių DIJON
1 šaukštas geltonųjų garstyčių
1 šaukštas grūdėtųjų garstyčių
1 arbatinis šaukštelis Vorčesterio padažo
½ arbatinio šaukštelio česnako miltelių
½ arbatinio šaukštelio svogūnų miltelių
1 skiltelė česnako, susmulkinta
jūros druskos ir maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)
Gaminimas:
1. Paruoškite prieskonių mišinį: mažame dubenyje sumaišykite česnako miltelius, svogūnų miltelius, maltą papriką, džiovintą baziliką ir žagrenį.
2. Įkaitinkite orkaitę iki 220 ° C.
3. Susmulkintą kopūstą sudėkite ant didelės kepimo skardos. Apšlakstykite kopūstą 2 šaukštais alyvuogių aliejaus, pabarstykite pusę kiekio anksčiau paruošto prieskonių mišinio bei šiek tiek druskos ir pipirų. Pamaišykite, kad prieskoniai pasiskirstytų tolygiai. Kepkite orkaitėje, kol kopūsto gabaliukai suminkštės, o kraštai – paruduos. Patikrinkite kopūstą po 15 minučių: apverskite, pamaišykite. Kepimo laikas priklauso nuo orkaitės – gali užtrukti nuo 20 iki 40 minučių.
4. Kol kopūstas kepamas, paruoškite ryžius bei avinžirnius. Įkaitinkite didelę, gilią keptuvę (arba troškintuvą) ant vidutinės ugnies. Supilkite likusį šaukštą alyvuogių aliejaus. Sudėkite svogūną ir pakepinkite, kol suminkštės, apie 7-8 minutes. Sudėkite česnaką ir likusį kiekį anksčiau paruošto prieskonių mišinio. Maišydami kepinkite apie 1 minutę.
5. Suberkite ryžius bei avinžirnius ir išmaišykite. Įpilkite daržovių sultinio; pagardinkite druska bei pipirais. Šį mišinį užvirinkite, tada sumažinkite ugnį. Uždenkite dangčiu ir virkite, kol ryžiai suminkštės ir visas skystis susigers (apie 25 minutes). Retkarčiais patikrinkite ir pamaišykite. Gali būti, kad virimo pabaigoje reikės įpilti šiek tiek daugiau sultinio.
6. Kol ryžiai verda, pasigaminkite garstyčių padažą. Sandariame indelyje su dangčiu sumaišykite aukščiau nurodytus garstyčių padažo ingredientus. Užsukite dangtelį ir gerai suplakite.
7. Kai ryžiai bus išvirti, įmaišykite susmulkintas petražoles. Šakute šiek tiek supurenkite ryžius.
8. Ryžius ir avinžirnius patiekite su traškiu keptu kopūstu bei skrudintais migdolais (jei naudojate). Apšlakstykite garstyčių padažu.Skanaus!
Išeiga: 4 porcijos
Receptas: thefirstmess.com
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite