Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Grybai SHIITAKE (Valgomasis dantenis) – populiarus ingredientas Azijos virtuvėje, taip pat naudojamas ir tradicinėje kinų medicinoje.
Ingredientai:
Bulvių sriubai:
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
1 svogūnas
3 česnako skiltelės
1 poro gabalėlis (4 cm)
3-4 bulvės, nuluptos ir supjaustytos kubeliais
580 ml daržovių sultinio
druskos, pipirų
Traškiai SHIITAKE grybų „šoninei“ (nebūtina – galite praleisti):
3 šaukštai sojos padažo
2 šaukštai klevų sirupo
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 arbatinis šaukštelis maltos rūkytos paprikos
200 g SHIITAKE grybų, plonai supjaustytų
Gaminimas:
1. Smulkiai supjaustykite svogūną, česnaką ir porą.
2. Puode pakaitinkite alyvuogių aliejų, svogūną, česnaką ir porą.
3. Kepinkite porą minučių, kol svogūnas suminkštės ir taps skaidrus (bet ne paruduos).
4. Suberkite kubeliais supjaustytas bulves, daržovių sultinį, druskos ir pipirų (tikslus druskos kiekis priklauso nuo jūsų pasirinkto daržovių sultinio sūrumo).
5. Uždenkite dangčiu ir virkite ant vidutinės ugnies, kol bulvės visai suminkštės (retkarčiais pamaišykite). Virkite apie 20–25 minutes. Jei reikia, įpilkite daugiau daržovių sultinio.
6. Trintuvu (blenderiu) sutrinkite maždaug pusę sriubos masės (tik ne per daug – palikite keletą nesutrintų bulvių gabalėlių).
7. Traškios SHIITAKE grybų „šoninės“ paruošimas (nebūtina – galite praleisti): įkaitinkite orkaitę iki 180°C.
8. Sudėkite visus aukščiau nurodytus „šoninės“ padažo ingredientus į dubenį ir gerai išmaišykite.
9. Sudėkite grybus ir palikite mirkti padaže mažiausiai 10 minučių.
10. Pašalinkite skysčio perteklių ir perkelkite grybų gabalėlius ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
11. Kepkite apie 15-20 minučių. Patiekite su sriuba. Skanaus!
Išeiga: 2 porcijos
Receptas: wholefoodsoulfoodkitchen.com
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite