Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

    Bananiniai keksiukai

    Ingredientai:

     

    „Sausi“ ingredientai:

    1 ½ stiklinės (200 g) baltų universalių miltų

    1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių

    1 arbatinis šaukštelis kepimo sodos

    ½ arbatinio šaukštelio druskos

    ½ arbatinio šaukštelio malto muskato  (nebūtina)

    ⅔ puodelio (100 g) minkšto rudojo cukraus

     

    „Šlapi“ ingredientai:

    2 kiaušiniai

    2 dideli arba 3 vidutinio dydžio trinti bananai

    ⅓ puodelio aliejaus

    1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto

    1 valgomasis šaukštas jūsų pasirinkto pieno

     

    Gaminimas:

    1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.

    2. Dideliame dubenyje suplakite aukščiau nurodytus „sausus“ ingredientus.

    3. Atskirame dubenyje elektriniu plakikliu (mikseriu) lengvai išplakite kiaušinius.

    4. Sudėkite ir visus kitus „šlapius“ ingredientus; gerai išplakite.

    5. Supilkite „šlapius“ ingredientus į „sausus“ ir mentele išmaišykite į vientisą masę (tik nepermaišykite per daug).

    6. Gautą masę šaukštu perkelkite į riebalais pateptas arba specialiais popieriukais išklotas keksiukų formeles: mase užpildykite daugmaž 3/4 formelės.

    7. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20-22 minutes. Ar keksiukai iškepė, galite patikrinti mediniu pagaliuku: įsmeigus į keksiuko vidurį, pagaliuką turėtumėte ištraukti sausą, neaplipusį tešla.

    8. Iškepusiems keksiukams leiskite 5 minutes atvėsti formoje, o tada perkelkite ir galutinai atvėsinkite juos ant grotelių.

    Išeiga: 12 keksiukų

    Receptas:   wholefoodsoulfoodkitchen.com

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite