Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Panyras – tai indiškas karvės pieno sūris.
Troškinant jis gerai išlaiko savo formą ir prisigeria prieskonių aromato, tad yra naudojamas kaip ingredientas įvairiuose Pietų Azijos virtuvės receptuose.
Svarbiausia, kad panyro gaminimui tereikia vos dviejų ingredientų!
Ingredientai:
2 litrai pieno (ne riebesnio nei 3,5 proc.)
2-3 šaukštai citrinos sulčių
Gaminimas:
1. Į puodą storu dugnu supilkite 2 litrus nenugriebto pieno. Nuolat maišydami pieną užvirinkite ant vidutinės ugnies.
2. Kai tik pienas ims kilti, įmaišykite citrinų sultis.
3. Maišykite –varškė atsiskirs nuo išrūgų. Jei tai neįvyks per 1 minutę, įpilkite dar 1 šaukštą citrinos sulčių. Palikite pieną pastovėti 1 minutę, kad varškė visiškai atsiskirtų.
4. Perkoškite varškę per marlę, perplaukite šaltu vandeniu ir pakabinkite virš dubens, kad nuvarvėtų. Jei norite, kad panyras būtų kietas, paslėkite sūrį (pavyzdžiui, uždėkite kelias lėkštes ant viršaus). Panyro tekstūra priklauso nuo to, kaip ilgai jis kabės ir kokiu svoriu jį prislėgsite. Jei norite minkšto sūrio, galite jo neslėgti. Jei norite itin kietos tekstūros (kad galėtumėte pjaustyti kubeliais ir troškinti išlaikant jo formą), pernakt laikykite panyrą šaldytuve (uždėkite ant jo šiek tiek svorio, pavyzdžiui, kelias lėkšteles).
5. Galite pagardinti sūrį smulkintomis kumino ar kalendros sėklomis, susmulkintais mėtų lapeliais ir kt.
Receptas: bonappetit.com
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite