Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Ingredientai:
Kokosiniams ryžiams:
1 puodelis riebaus kokosų pieno
1 puodelis vandens
1 arbatinis šaukštelis kokoso palmių cukraus
jūros druskos (pagal skonį)
1 puodelis rudųjų BASMATI ryžių, kruopščiai perplautų
½ arbatinio šaukštelio žaliosios citrinos žievelės
1 arbatinis šaukštelis žaliosios citrinos sulčių
Tempeh:
200 g pakuotė tempeh (supjaustyti į 2-3 cm gabalėlius)
¼ puodelio TAMARI sojų padažo
3 šaukštai kokoso palmių cukraus
1 šaukštas jūsų pasirinkto aštraus padažo (nebūtina)
1 arbatinis šaukštelis žaliosios citrinos sulčių
1 šaukštas avokadų (ar kito karščiui atsparaus) aliejaus
jūros druskos ir maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)
5 cm šviežio imbiero gabalėlis, nuluptas ir susmulkintas
1 skiltelė česnako, susmulkinta
Smulkintų svogūnų laiškų
Gaminimas:
1. Paruoškite kokosinius ryžius: puode ant vidutinės-stiprios ugnies sumaišykite kokosų pieną, vandenį, kokosų cukrų ir druską. Mišinį užvirinkite; kelis kartus pamaišykite, kad ištirptų cukrus. Į puodą suberkite nuplautus ruduosius BASMATI ryžius ir išmaišykite. Užvirinkite, tada sumažinkite ugnį ir uždenkite puodą dangčiu. Virkite tol, kol beveik visas skystis susigers (maždaug 40 minučių). Išjunkite ugnį.
2. Į kokosinius ryžius įdėkite žaliosios citrinos žievelės ir įspauskite sultis. Lengvai išmaišykite šakute. Vėl uždenkite puodą dangčiu ir palikite pastovėti 3–4 minutes (arba iki kol patieksite su tempeh).
3. Paruoškite tempeh: į keptuvę įpilkite šiek tiek vandens ir pašildykite ant vidutinės ugnies. Kai užvirs, sudėkite tempeh gabalėlius, uždenkite. Garinkite tempeh 10 minučių (garinimas suminkština tempeh ir sušvelnina jo skonį), tada žnyplėmis išimkite iš keptuvės ir padėkite ant lėkštės, kad atvėstų. Nuplaukite keptuvę ir nuvalykite – keptuvės dar prireiks.
4. Mažame dubenyje suplakite TAMARI padažą, kokosų cukrų, aštrųjį padažą ir žaliosios citrinos sultis. Atidėkite į šalį.
5. Tempeh nusausinkite švariu virtuviniu rankšluosčiu, tada sutrupinkite į mažus gabalėlius.
6. Grąžinkite keptuvę ant viryklės virš vidutinės-stiprios ugnies. Supilkite avokadų aliejų. Sudėkite tempeh ir išmaišykite. Troškinkite, kol tempeh gabalėliai lengvai paruduos, apie 3–4 minutes. Pagardinkite druska bei pipirais ir išmaišykite. Įberkite smulkinto imbiero bei česnako ir maišykite, kol pasklis aromatas (maždaug 30 sekundžių).
7. Supilkite anksčiau paruoštą TAMARI padažo mišinį į keptuvę ir išmaišykite (jei reikia, mentele nugramdykite gabalėlius nuo keptuvės dugno). Toliau troškinkite, kol padažas šiek tiek karamelizuosis ir paruduos (maždaug 6–7 minutes). Jei reikia įberkite daugiau druskos, pipirų, aštraus padažo, žaliosios citrinos sulčių ir pan.
8. Patiekite tempeh karštą su kokosiniais ryžiais ir smulkintais svogūnų laiškais.
Išeiga: 3 porcijos
Receptas: thefirstmess.com
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite