Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Grybai SHIITAKE (Valgomasis dantenis) – populiarus ingredientas Azijos virtuvėje, taip pat naudojamas ir tradicinėje kinų medicinoje.
Ingredientai:
3 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 didelis susmulkintas askaloninis česnakas (dar žinomas kaip šalotinis svogūnas arba askalonas; shallot)
200 g grybų SHIITAKE, be kotelių, supjaustytų
4 šaukštai sojos padažo
1 arbatinis šaukštelis maltos rūkytos paprikos (pagal skonį)
1 arbatinis šaukštelis maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)
druska
450 g makaronų ORECCHIETTE (arba kitų itališkų makaronų, pavyzdžiui, PENNE)
100 g supjaustytų žalumynų (pavyzdžiui, žaliųjų lapinių kopūstų KALE arba lapinio burokėlio)
Gaminimas:
1. Įkaitinkite aliejų didelėje keptuvėje ant vidutinės-stiprios ugnies. Kai aliejus įkais, suberkite askaloninius česnakus ir grybus. Troškinkite 3 minutes.
2. Sudėkite sojos padažo, rūkytos paprikos ir juodųjų pipirų. Išmaišykite ir toliau kepinkite, kol askaloniniai česnakai taps skaidrūs, o grybai šiek tiek paruduos ir suminkštės (dar 3–5 minutes). Nukelkite nuo ugnies ir atidėkite į šalį.
3. Kol kepinate askaloninius česnakus ir grybus, užvirinkite didelį puodą gerai pasūdyto vandens. Išvirkite makaronus beveik iki kol jie bus „al dente“ (beveik išvirę, bet vis dar kietoki) – maždaug 1 minute mažiau, nei nurodyta pakuotėje.
4. Prieš pat makaronams baigiant virti, įmaišykite žalumynus, kad jie sušilę šiek tiek suglebtų (maždaug 30 sekundžių).
5. Vėlesniam naudojimui atidėkite 1 puodelį po makaronų virimo likusio vandens, o likusį vandenį nukoškite.
6. Į troškinamus grybus įpilkite atidėto makaronų vandens ir padidinkite ugnį iki vidutinės. Išmaišykite, nugramdydami gabalėlius nuo keptuvės dugno.
7. Įmaišykite makaronus ir žalumynus į keptuvę su grybais ir dar pavirkite, kol makaronai suminkštės (tik ne per daug!), o padažas taps glotnus (apie 1 minutę). Pagal skonį papildomai pagardinkite druska, pipirais, malta rūkyta paprika ir patiekite. Skanaus!
Išeiga: 6 porcijos
Receptas: thespruceeats.com
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite