Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Ingredientai:
1 puodelis (200 g) žaliųjų arba prancūziškų lęšių
4 puodeliai vandens
1 lauro lapas
1 didelis agurkas, smulkiai supjaustytas
½ smulkiai supjaustyto raudonojo svogūno
1 puodelis (150 g) smulkiai supjaustytų datulių (labiausiai tinka datulės MEDJOOL / MEDJOUL)
Petražolių
Padažui:
⅓ puodelio alyvuogių aliejaus
¼ puodelio citrinos sulčių
1 arbatinis šaukštelis prancūziškų garstyčių DIJON
½ arbatinio šaukštelio medaus arba klevų sirupo
1 česnako skiltelė, susmulkinta
druska ir pipirai (pagal skonį)
Gaminimas:
1. Į puodą suberkite lęšius, vandenį ir lauro lapą. Užvirinkite, tada sumažinkite ugnį iki minimalios, uždenkite puodą ir virkite 16–20 minučių. Tik nepervirkite: išvirę lęšiai turi būti minkšti, bet ne ištižę.
2. Išvirus lęšiams, nukoškite vandens perteklių ir keletą minučių palaikykite lęšius šaldytuve. Tada suberkite kubeliais supjaustytą agurką, raudonąjį svogūną, datules ir petražoles.
3. Sumaišykite nurodytus padažo ingredientus, užpilkite ant salotų. Viską gerai išmaišykite. Skanaus!
Išeiga: 6 porcijos
Receptas: downshiftology.com
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite