Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Tai – kinų virtuvės įkvėpti makaronai, pagardinti aštriu askaloninio česnako padažu.
Askaloninis česnakas dar yra žinomas kaip šalotinis svogūnas arba askalonas (angl. shallot).
Ingredientai:
150 g azijietiškų kvietinių arba ryžių makaronų (udon, ramen, somen, soba...), išvirtų pagal pakuotės instrukcijas
1 didelis smulkiai supjaustytas askaloninis česnakas
2 skiltelės susmulkinto paprasto česnako
2 šaukštai aliejaus (pavyzdžiui, avokadų aliejaus)
1 arbatinis šaukštelis raudonosios aitriosios paprikos dribsnių (arba ½ arbatinio šaukštelio – jei nemėgstate aštriai)
1 arbatinis šaukštelis korėjietiškų raudonųjų čili pipirų gochugaru (arba ½ arbatinio šaukštelio – jei nemėgstate aštriai)
1 - 1 ½ šaukšto sojų padažo
1 šaukštas tamsaus sojų padažo
½ šaukšto juodojo acto
½ šaukšto rudojo cukraus
Patiekimui: smulkintų svogūnų laiškų
Gaminimas:
1. Užvirinkite vandenį ir išvirkite makaronus pagal pakuotės instrukcijas
2. Kol verda makaronai, supjaustykite askaloninius ir paprastus česnakus.
3. Likus vos kelios minutėms iki kol makaronai išvirs, kitame puode ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų. Kai įkais, suberkite askaloninius ir paprastus česnakus; patroškinkite 2–3 minutes.
4. Suberkite aitriosios paprikos dribsnius ir korėjietiškus čili pipirus gochugaru. Pakepinkite kartu su askaloniniu ir paprastu česnaku dar 30 sekundžių. Tada išjunkite ugnį, kad nesudegintumėte šių ingredientų.
5. Nedelsdami į puodą supilkite sojų padažą, tamsųjį sojų padažą, juodąjį actą ir rudąjį cukrų. Maišykite apie 1 minutę.
6. Kai padažas bus gerai išmaišytas, o cukrus visiškai ištirpęs, sudėkite išvirtus makaronus. Sumaišykite taip, kad makaronai gerai pasidengtų padažu.
7. Makaronus patiekite dar karštus, pabarstykite smulkintų svogūnų laiškų. Skanaus!
Išeiga: 2 porcijos
Receptas: shortgirltallorder.com
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite