Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

    Tofu su šparaginėmis pupelėmis ir aštriu juodųjų pipirų padažu

    Ingredientai:

    400 g kieto tofu

    2 šaukštai kukurūzų krakmolo

    2 šaukštai sezamo aliejaus

    1 ½ puodelio (170 g) supjaustytų šparaginių pupelių

    2 smulkiai supjaustyti askaloniniai česnakai (dar žinomi kaip šalotiniai svogūnai arba askalonai; shallot)

    6 šaukštai TAMARI arba sojų padažo

    3 šaukštai vandens arba daržovių sultinio

    2 ½ šaukštai ekologiško cukraus

    ½ arbatinio šaukštelio malto imbiero

    1 šaukštas šviežiai maltų juodųjų pipirų (sumažinkite iki ½ šaukšto, jei norite, kad patiekalas būtų ne toks aštrus)

     

    Gaminimas:

    1. Perpjaukite tofu sūrio blokelį per pusę, įdėkite tarp dviejų medžiaginių ar popierinių virtuvinių rankšluostėlių ir uždėkite ant jų svorio (pavyzdžiui, sunkią keptuvę). Palikite taip pastovėti apie 10 minučių, kad į rankšluostėlius susigertų drėgmės perteklius.

    2. Tuo tarpu susmulkinkite šparagines pupeles ir askaloninius česnakus bei pasigaminkite juodųjų pipirų padažo: nedideliame dubenyje tiesiog sumaišykite sojos padažą (arba tamari), vandenį (arba daržovių sultinį), cukrų, maltą imbierą ir šviežiai maltus juoduosius pipirus. Atidėkite.

    3. Supjaustykite nusausintą tofu 2-3 cm dydžio kubeliais ir sudėkite į didelį dubenį. Į tą patį dubenį įpilkite ir kukurūzų krakmolo; rankomis tolygiai padenkite tofu kubelius kukurūzų krakmolu.

    4. Tada į wok keptuvę įpilkite 1 šaukštą sezamo aliejaus ir įjunkite ugnį. Kai aliejus įkais, suberkite tofu kubelius ir maišydami kepinkite 10-15 minučių, kol tofu paruduos ir apskrus. Išimkite tofu iš keptuvės ir atidėkite į dubenį.

    5. Į keptuvę įpilkite dar 1 šaukštą sezamo aliejaus, tada suberkite susmulkintus askaloninius česnakus bei šparagines pupeles. Maišydami kepinkite apie 5 minutes, kol askaloniniai česnakai taps skaidrūs. Tada supilkite juodųjų pipirų padažą ir suberkite apskrudusį tofu. Troškinkite visus ingredientus dar 3–5 minutes (kad sutirštėtų padažas).

    6. Nukelkite keptuvę nuo ugnies. Tofu bei šparagines pupeles patiekite ant virtų baltųjų ryžių. Skanaus!

    Išeiga: 4 porcijos

    Receptas:   shortgirltallorder.com

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite