Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

    Meksikietiški takai (tacos) su Portobello grybais ir aštriu veganišku padažu

    Ingredientai:

     

    Padažui:

     

    Pusė Chalapos aitriosios paprikos (Jalapeno) – arba daugiau, jei mėgstate aštriai

    1 puodelis anakardžių riešutų, išmirkytų mažiausiai 3 valandas (po to nukošti)

    1 puodelis vandens

    1 valgomasis šaukštas ryžių acto (arba baltojo vyno acto)

    1 valgomasis šaukštas smulkinto askaloninio česnako (dar žinomo kaip šalotinis svogūnas, askalonas, shallot)

    ½ arbatinio šaukštelio česnako miltelių (arba 1 skiltelė česnako)

    ½ puodelio nulupto ir susmulkinto agurko

    Citrinos sultys

    Jūros druska ir šviežiai malti juodieji pipirai

    ¼ puodelio smulkinto laiškinio česnako

     

    Takams:

    2 portobello grybų kepurėlės (pašalinti kotelius)

    Šlakelis alyvuogių aliejaus

    Šlakelis sojos padažo

    Šlakelis balzaminio acto

    1 didelis avokadas, supjaustytas griežinėliais

    1 puodelis susmulkinto raudonojo kopūsto

    Sauja kalendros

    1 plonai supjaustyta Chalapos aitrioji paprika (Jalapeno), nebūtina

    6 tortilijos, pašildytos sausoje keptuvėje arba mikrobangų krosnelėje

     

     

    Gaminimas:

    1. Apkepkite Chalapos aitriąsias paprikas sausoje keptuvėje. Kepkite, kol išorinė odelė patamsės. Nukelkite nuo ugnies, sudėkite į dubenį ir uždenkite virtuviniu rankšluosčiu arba plastikine plėvele 10 minučių. Kai atvės, nulupkite odeles (rankomis arba peiliu – odelė turėtų nusiimti gana lengvai).

    2. Pašalinkite Chalapos paprikų kotelius bei sėklas. Sudėkite paprikas į trintuvą (blenderį) kartu su anakardžių riešutais, vandeniu, actu, askaloniniu česnaku, paprastu česnaku, agurku, citrina, druska ir pipirais. Trinkite iki vientisos kreminės masės ir, jei reikia, įpilkite daugiau vandens. Paragaukite ir, pagal poreikį, pagardinkite druska, pipirais ar citrinos sultimis. Įmaišykite smulkintą laiškinį česnaką. Iki naudojimo padažą laikykite šaltai.

    3. Supjaustykite portobello grybus. Sudėkite juos ant lėkštės ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi, sojos padažu, balzaminiu actu ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais. Rankomis padenkite grybus mišiniu (iš visų pusių).

    4. Įkaitinkite grilio keptuvę iki vidutiniškai aukštos temperatūros. Kepkite supjaustytus grybus iš abiejų pusių (maždaug 3-4 minutes iš kiekvienos pusės).

    5. Į tortilijas pridėkite grybų, avokado, kopūsto, kalendros, supjaustytos Chalapos paprikos (jei naudojate). Patiekite su anksčiau paruoštu veganišku aštriu padažu. Skanaus!

    Išeiga: 2-3 porcijos

    Receptas:   loveandlemons.com

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite