Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Tai – sveikas ir gardus saldžių bulvių užkandis. Patiekite su mėgstamu padažu!
Ingredientai:
2 vidutinio dydžio saldžiosios bulvės (500 g)
2 valgomieji šaukštai kukurūzų krakmolo
2 valgomieji šaukštai vandens
½ arbatinio šaukštelio česnako miltelių
½ arbatinio šaukštelio maltos paprikos
½ arbatinio šaukštelio jūros druskos
Ypač tyras alyvuogių aliejus (apšlakstymui)
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 220°C. Išklokite dvi kepimo skardas kepimo popieriumi.
2. Supjaustykite saldžias bulves juostelėmis ir sudėkite į didelį dubenį.
3. Mažame dubenėlyje išmaišykite kukurūzų krakmolą ir vandenį (kol kukurūzų krakmolas ištirps). Supilkite mišinį ant saldžių bulvių; įberkite česnako miltelių, maltos paprikos ir druskos. Rankomis gerai išmaišykite, kad prieskoniai tolygiai pasiskirstytų.
4. Tolygiai išdėstykite bulvių juosteles ant paruoštų dviejų kepimo skardų. Gausiai apšlakstykite alyvuogių aliejumi.
5. Kepkite 15 minučių (orkaitės viršutinėje ir apatinėje dalyje). Išimkite iš orkaitės; bulvytes apverskite žnyplėmis (jei jos atrodo sausos, pašlakstykite dar šiek tiek aliejaus).
6. Grąžinkite abi skardas į orkaitę (sukeisdami jų pozicijas vietomis). Kepkite dar 7–12 minučių arba tol, kol bulvytės paruduos ir taps traškios.
7. Išimkite iš orkaitės ir leiskite šiek tiek atvėsti. Papildomai pagardinkite česnako milteliais, malta paprika ir druska (pagal skonį).
Išeiga: 4 porcijos
Receptas: loveandlemons.com
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite