Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Ingredientai:
1 svogūnas, supjaustytas
3 česnako skiltelės, susmulkintos
2 saliero stiebai, susmulkinti
4-5 mažos bulvės, supjaustytos kubeliais
2 morkos, nuluptos ir supjaustytos
žiupsnelis druskos (kiekis priklauso nuo to, kiek sūrus yra jūsų pasirinktas daržovių sultinys)
100 g (maždaug ½ puodelio) sausų žalių arba rudųjų lęšių, perplautų
½ šaukštelio čiobrelių
½ šaukštelio mairūno
6 puodeliai daržovių sultinio
40 g susmulkinto čederio (arba kito sūrio, pavyzdžiui, parmezano)
2 šaukštai grietinės
Gaminimas:
1. Dideliame puode ant vidutinės ugnies įkaitinkite 2 šaukštus alyvuogių aliejaus. Sudėkite ir pakepinkite svogūną, česnaką ir salierą.
2. Sudėkite kubeliais supjaustytas bulves, morkas ir pagardinkite žiupsneliu druskos. Pakepinkite apie 1-2 minutes.
3. Supilkite lęšius, čiobrelius, mairūną ir daržovių sultinį. Uždenkite dangčiu ir užvirkite. Tada sumažinkite ugnį ir virkite apie 25-30 minučių (kol lęšiai suminkštės, bet ne visai suglebs).
4. Nukelkite sriubą nuo ugnies ir leiskite atvėsti 5 minutes. Įmaišykite sūrį.
5. Išimkite maždaug ¼ puodelio sriubos (be jokių daržovių) ir supilkite į nedidelį dubenį. Ištirpinkite dubenyje grietinę ir supilkite šį mišinį atgal į puodą su sriuba.
6. Jei norite kreminės sriubos, maždaug ketvirtadalį jos sutrinkite trintuvu (blenderiu).
7. Paragaukite ir, jei reikia, pagardinkite druska bei juodaisiais pipirais. Papuoškite šviežiomis žolelėmis. Skanaus!
Išeiga: 2 porcijos
Receptas: wholefoodsoulfoodkitchen.com
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite