Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

    Vegetariška lęšių ir daržovių sriuba

    Ingredientai:

    1 svogūnas, supjaustytas

    3 česnako skiltelės, susmulkintos

    2 saliero stiebai, susmulkinti

    4-5 mažos bulvės, supjaustytos kubeliais

    2 morkos, nuluptos ir supjaustytos

    žiupsnelis druskos (kiekis priklauso nuo to, kiek sūrus yra jūsų pasirinktas daržovių sultinys)

    100 g (maždaug ½ puodelio) sausų žalių arba rudųjų lęšių, perplautų

    ½ šaukštelio čiobrelių

    ½ šaukštelio mairūno

    6 puodeliai daržovių sultinio

    40 g susmulkinto čederio (arba kito sūrio, pavyzdžiui, parmezano)

    2 šaukštai grietinės

    Gaminimas:

    1. Dideliame puode ant vidutinės ugnies įkaitinkite 2 šaukštus alyvuogių aliejaus. Sudėkite ir pakepinkite svogūną, česnaką ir salierą.

    2. Sudėkite kubeliais supjaustytas bulves, morkas ir pagardinkite žiupsneliu druskos. Pakepinkite apie 1-2 minutes.

    3. Supilkite lęšius, čiobrelius, mairūną ir daržovių sultinį. Uždenkite dangčiu ir užvirkite. Tada sumažinkite ugnį ir virkite apie 25-30 minučių (kol lęšiai suminkštės, bet ne visai suglebs).

    4. Nukelkite sriubą nuo ugnies ir leiskite atvėsti 5 minutes. Įmaišykite sūrį.

    5. Išimkite maždaug ¼ puodelio sriubos (be jokių daržovių) ir supilkite į nedidelį dubenį. Ištirpinkite dubenyje grietinę ir supilkite šį mišinį atgal į puodą su sriuba.

    6. Jei norite kreminės sriubos, maždaug ketvirtadalį jos sutrinkite trintuvu (blenderiu).

    7. Paragaukite ir, jei reikia, pagardinkite druska bei juodaisiais pipirais. Papuoškite šviežiomis žolelėmis. Skanaus!

    Išeiga: 2 porcijos

    Receptas:   wholefoodsoulfoodkitchen.com

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite