Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Tofu sūris – vegetarų ir veganų pamėgtas sojos gaminys, kuriame gausu baltymų.
Rekomenduojame žemės riešutų padažu gardintą keptą tofu patiekti su azijietiškais ryžių makaronais arba jūsų mėgstamomis daržovėmis!
Ingredientai:
400 g kieto tofu (šiam receptui minkštas tofu netinka)
1 ½ šaukšto kukurūzų krakmolo
Žemės riešutų padažui:
3 šaukštai nesūdyto žemės riešutų sviesto (kreminio, ne traškaus ir būtinai nesūdyto, nes kitaip paruoštas padažas bus per sūrus)
4 šaukštai sojų padažo TAMARI
1 šaukštas ypač aštraus padažo SRIRACHA
1 šaukštas ryžių vyno acto
1-2 šaukštai rudojo cukraus (daugiau ar mažiau – pagal skonį)
1 arbatinis šaukštelis supjaustyto šviežio imbiero arba ½ arbatinio šaukštelio malto imbiero
1-2 šaukštai vandens (jei norite skystesnio padažo)
Priedai:
Smulkinti svogūnų laiškai (nebūtina)
1-2 šaukštai grūstų žemės riešutų (nebūtina)
Gaminimas:
1. Perpjaukite tofu sūrio blokelį per pusę, įdėkite tarp dviejų medžiaginių ar popierinių virtuvinių rankšluostėlių ir uždėkite ant jų svorio (pavyzdžiui, sunkią keptuvę). Palikite taip pastovėti apie 10 minučių, kad į rankšluostėlius susigertų drėgmės perteklius. Tuo tarpu įkaitinkite orkaitę iki 200 °C, o kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
2. Tada supjaustykite suspaustą tofu 2-3 cm kubeliais ir sudėkite į didelį dubenį; taip pat supilkite kukurūzų krakmolo. Rankomis tofu tolygiai padenkite krakmolu.
3. Vienu sluoksniu sudėkite tofu ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir įdėkite į orkaitę. Kepkite 20-25 minutes, kol išorė apskrus, o vidus pilnai iškeps.
4. Kol tofu kepa, pasigaminkite žemės riešutų padažą. Į nedidelį dubenį arba trintuvą (blenderį) sudėkite žemės riešutų sviestą, tamari, sriracha padažus, actą, rudąjį cukrų ir imbierą, ir plakite/trinkite, kol susidarys glotnus padažas. Tai bus tirštas padažas, tad jei norite skystesnio padažo, įpilkite 1-2 šaukštus vandens ir išmaišykite.
5. Kai tofu iškeps, išimkite jį iš orkaitės ir sudėkite į keptuvę kartu su paruoštu žemės riešutų padažu. Įjunkite ugnį ir maišykite, kol tofu pasidengs, o padažas sušils.
6. Nukelkite nuo ugnies ir patiekite ant ryžių makaronų arba kartu su jūsų mėgstamomis daržovėmis. Skanaus!
Išeiga: 3 porcijos
Receptas: shortgirltallorder.com
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite