Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

    Keptas tofu su aštriu žemės riešutų padažu

    Tofu sūris – vegetarų ir veganų pamėgtas sojos gaminys, kuriame gausu baltymų.

    Rekomenduojame žemės riešutų padažu gardintą keptą tofu patiekti su azijietiškais ryžių makaronais arba jūsų mėgstamomis daržovėmis!

    Ingredientai:

    400 g kieto tofu (šiam receptui minkštas tofu netinka)

    1 ½  šaukšto kukurūzų krakmolo

     

    Žemės riešutų padažui:

    3 šaukštai nesūdyto žemės riešutų sviesto (kreminio, ne traškaus ir būtinai nesūdyto, nes kitaip paruoštas padažas bus per sūrus)

    4 šaukštai sojų padažo TAMARI

    1 šaukštas ypač aštraus padažo SRIRACHA

    1 šaukštas ryžių vyno acto

    1-2 šaukštai rudojo cukraus (daugiau ar mažiau – pagal skonį)

    1 arbatinis šaukštelis supjaustyto šviežio imbiero arba ½ arbatinio šaukštelio malto imbiero

    1-2 šaukštai vandens (jei norite skystesnio padažo)

     

    Priedai:

    Smulkinti svogūnų laiškai (nebūtina)

    1-2 šaukštai grūstų žemės riešutų (nebūtina)

     

    Gaminimas:

    1. Perpjaukite tofu sūrio blokelį per pusę, įdėkite tarp dviejų medžiaginių ar popierinių virtuvinių rankšluostėlių ir uždėkite ant jų svorio (pavyzdžiui, sunkią keptuvę). Palikite taip pastovėti apie 10 minučių, kad į rankšluostėlius susigertų drėgmės perteklius. Tuo tarpu įkaitinkite orkaitę iki 200 °C, o kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.

    2. Tada supjaustykite suspaustą tofu 2-3 cm kubeliais ir sudėkite į didelį dubenį; taip pat supilkite kukurūzų krakmolo. Rankomis tofu tolygiai padenkite krakmolu.

    3. Vienu sluoksniu sudėkite tofu ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir įdėkite į orkaitę. Kepkite 20-25 minutes, kol išorė apskrus, o vidus pilnai iškeps.

    4. Kol tofu kepa, pasigaminkite žemės riešutų padažą. Į nedidelį dubenį arba trintuvą (blenderį) sudėkite žemės riešutų sviestą, tamari, sriracha padažus, actą, rudąjį cukrų ir imbierą, ir plakite/trinkite, kol susidarys glotnus padažas. Tai bus tirštas padažas, tad jei norite skystesnio padažo, įpilkite 1-2 šaukštus vandens ir išmaišykite.

    5. Kai tofu iškeps, išimkite jį iš orkaitės ir sudėkite į keptuvę kartu su paruoštu žemės riešutų padažu. Įjunkite ugnį ir maišykite, kol tofu pasidengs, o padažas sušils.

    6. Nukelkite nuo ugnies ir patiekite ant ryžių makaronų arba kartu su jūsų mėgstamomis daržovėmis. Skanaus!

    Išeiga: 3 porcijos

    Receptas:   shortgirltallorder.com

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite