Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Laksa yra pietryčių Azijoje populiari makaronų sriuba.
Išbandykite vegetarišką šios aromatingos sriubos versiją!
Ingredientai:
2 šaukštai sezamų aliejaus
2 česnako skiltelės, susmulkintos
1 imbiero gabalėlis (apie 2 cm ilgio), susmulkintas
2 raudoni aitrieji pipirai (nebūtina), susmulkinti
2 šaukštai raudonojo kario pastos
2 citrinžolės stiebai
½ šaukštelio ciberžolės miltelių
½ šaukštelio maltos kalendros
½ šaukštelio malto kumino
1 šaukštas miso pastos arba sojos padažo
1 skardinė (400 g) nesaldinto kokosų pieno (naudokite riebų pieną, jei norite kreminės sriubos)
700 ml daržovių sultinio
Rekomenduojami priedai:
100 g grybų SHIITAKE
340 g tofu (nuspausti skysčio perteklių) arba tempeh
1 šaukštas kukurūzų krakmolo
sauja bok choy / pak choi salotų
jūsų pasirinktų makaronų (ryžių makaronai, kiaušininiai makaronai...)
Gaminimas:
1. Paruoškite sultinį: dideliame puode ant vidutinės ugnies įkaitinkite šiek tiek sezamų aliejaus. Sudėkite susmulkintą česnaką, imbierą ir aitrųjį pipirą (nebūtina) ir pakepinkite, kol svogūnas suminkštės.
2. Sudėkite kario pastą ir kepinkite apie 30 sekundžių.
3. Į puodą supilkite daržovių sultinį, kokosų pieną, ciberžolę, kalendrą, kuminą, citrinžolės stiebelius ir miso pastą. Gerai išmaišykite. Mišinį virkite apie 10-15 minučių. Įdėkite bok choy salotas (likus paskutinėms 5 minutėms).
Neprivaloma: jei norite, kad sultinys būtų glotnesnis, (atvėsusią) sriubą galite sutrinti trintuvu (blenderiu), tada supilti atgal į puodą ir sudėti bok choy salotas.
4. Makaronus išvirkite pagal pakuotės instrukcijas. Nukoškite ir atidėkite į šalį.
5. Atskiroje keptuvėje su šiek tiek aliejaus apkepkite SHIITAKE grybus iki auksinės rudos spalvos. Išimkite iš keptuvės ir atidėkite į šalį.
6. Dubenyje ar lėkštėje sumaišykite kukurūzų krakmolą su druska. Kiekvieną tofu gabalėlį kruopščiai padenkite kukurūzų krakmolo mišiniu.
7. Ant vidutinės ugnies įkaitinkite šiek tiek aliejaus. Pakepinkite krakmolo mišiniu padengtus tofu gabalėlius maždaug 2–3 minutes iš kiekvienos pusės arba tol, kol jie taps auksinės rudos spalvos. Atidėkite į šalį.
8. Išvirtus makaronus ir apkeptus grybus suskirstykite į serviravimo dubenėlius. Ant makaronų užpilkite laksa sriubos. Ant viršaus uždėkite traškaus apkepto tofu gabalėlių.
9. Papuoškite šviežiais kalendros lapeliais arba griežinėliais pjaustytais raudonaisiais čili pipirais. Ant viršaus išspauskite šiek tiek žaliosios citrinos sulčių.
Išeiga: 2 porcijos
Receptas: wholefoodsoulfoodkitchen.com
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite