Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

    Marinuotas keptas sojų pupelių tempe (tempeh)

    Tempeh – fermentuotas sojų pupelių produktas, kilęs iš Indonezijos.

    Tai yra augalinis baltymų šaltinis, mėgstamas veganų, taip pat populiarus Azijos virtuvėje.

    Išbandykite šį kepto marinuoto tempeh receptą – šiuo būdu paruoštą tempeh galite patiekti kartu su salotomis, Azijos virtuvės stiliumi ruoštais makaronais, kruopų dubenėliuose ir kt.

    Ingredientai:

    1 pakuotė tempeh (200 g)

    ¼ puodelio sojų padažo TAMARI

    2 šaukštai ryžių acto

    2 šaukštai klevų sirupo

    1 valgomasis šaukštas ypač tyro alyvuogių aliejaus

    1 arbatinis šaukštelis ypač aštraus padažo SRIRACHA

    Šviežiai malti juodieji pipirai

    Gaminimas:

    1. Tempeh supjaustykite kubeliais, sudėkite į maisto garinimui skirtą krepšelį ir padėkite jį virš puodo su 3 cm vandens. Vandenį užvirinkite, uždenkite ir garinkite tempeh virš puodo 10 minučių. Garinimas padeda jam tapti minkštam (kad galėtų sugerti marinatą).

    2. Mažame dubenyje suplakite tamari padažą, ryžių actą, klevų sirupą, alyvuogių aliejų, sriracha padažą ir šiek tiek maltų pipirų. Suminkštėjusį tempeh sudėkite į negilų indą ir užpilkite marinatu (kad tolygiai pasidengtų). Marinuokite mažiausiai 30 minučių.

    3. Įkaitinkite orkaitę iki 220°C ir kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.

    4. Išdėliokite tempeh kubelius vienu sluoksniu ant kepimo skardos. Marinato perteklių atidėkite vėlesniam laikui.

    5. Kepkite 10 minučių. Išimkite tempeh kubelius iš orkaitės ir sutepkite juos likusiu marinatu. Apkepkite dar apie 10 minučių. Patiekite su salotomis ar kruopų dubenėliais. Skanaus!

    Išeiga: 4 porcijos

    Receptas:  loveandlemons.com

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite