Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

    Ryžiai su šviežiomis kalendromis ir žaliosiomis citrinomis

    Šie ryžiai itin dera su Azijos ir Meksikos virtuvės patiekalais bei sojų pupelių produktais: tempeh, tofu, enčiladomis (meksikietiškais tortilijų suktinukais „enchilada“) ir kt.

    Ingredientai:

    1 puodelis ilgagrūdžių ryžių „Jasmine“, perplautų

    1½ puodelio vandens

    3 arbatiniai šaukšteliai ypač tyro alyvuogių aliejaus

    1 nedidelė česnako skiltelė, susmulkinta

    Šiek tiek smulkintų svogūnų laiškų

    1 arbatinis šaukštelis žaliosios citrinos žievelės

    nuo ¼ iki ½ arbatinio šaukštelio jūros druskos

    1½ šaukšto šviežių žaliosios citrinos sulčių

    ½ puodelio smulkiai supjaustytos šviežios kalendros

    Žiupsnelis paprikos dribsnių arba ¼ kubeliais supjaustytos jalapeno (Chalapos) paprikos (nebūtina)

    Gaminimas:

    1. Puode sumaišykite ryžius, vandenį ir 1 arbatinį šaukštelį alyvuogių aliejaus. Užvirkite, uždenkite puodą ir virkite sumažinę ugnį 20 minučių (arba tiek laiko, kiek yra nurodyta ant jūsų ryžių pakuotės).

    2. Atidenkite puodą ir supurenkite ryžius šakute. Suberkite česnaką, svogūno laiškus bei žaliosios citrinos žievelę ir išmaišykite. Leiskite pastovėti ir atvėsti 1 minutę, tada įpilkite likusius 2 arbatinius šaukštelius alyvuogių aliejaus, ¼ arbatinio šaukštelio druskos, žaliosios citrinos sulčių, kalendros ir paprikos dribsnių (arba smulkintos Chalapos paprikos (jalapeno) - jei naudojate). Išmaišykite, ir, jei reikia, dar pagardinkite druska ir prieskoniais.

    Išeiga: 4 porcijos

    Receptas:  loveandlemons.com

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite