Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Tai – vegetariška japoniško Ramen variacija (be mėsos).
Ingredientai:
110-150 g Ramen makaronų
3 šaukštai sezamų aliejaus (arba kito aliejaus: avokadų, alyvuogių...)
350 g kieto tofu, pašalinti iš jo skysčio perteklių (suvyniojus į rankšluostėlį ir uždėjus ant tofu šiek tiek svorio arba paspaudus rankomis), tada supjaustyti kubeliais
1 šaukštas klevų sirupo
1 šaukštas žemės riešutų sviesto (arba tahini seazmų pastos)
3 šaukštai sojos padažo
Šiek tiek susmulkintų svogūnų laiškų
3 česnako skiltelės, susmulkintos
1 cm imbiero gabalėlis, susmulkintas
200 g šviežiųShiitake grybų (arba pievagrybių), susmulkintų
2 morkos, supjaustytos plonomis juostelėmis
460 ml daržovių sultinio
1 šaukštas miso pastos (arba daugiau sojos padažo)
2 jūros dumblių “nori” lakštai, supjaustyti griežinėliais
1 skardinė (400 ml) kokosų pieno
sauja Bok choy / Pak choi salotų lapų (arba mažųjų špinatų lapų)
Gaminimas:
1. Mažame dubenyje išplakite žemės riešutų sviestą, klevų sirupą ir sojos padažą. Atidėkite į šalį.
2. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite šiek tiek sezamų aliejaus.
3. Suberkite tofu ir pakepinkite porą minučių, kol švelniai apskrus (prieš tai būtinai pašalinkite tofu skysčio perteklių).
4. Ant tofu užpilkite paruošto žemės riešutų sviesto padažo. Patroškinkite, kol tofu visiškai sugers skystį. Tada išimkite tofu iš keptuvės.
5. Į tą pačią keptuvę suberkite svogūno laiškus, česnaką, imbierą bei grybus ir pakepinkite porą minučių, kol grybai šiek tiek paruduos ir taps traškūs.
6. Jei reikia, pagardinkite žiupsneliu druskos (priklauso nuo to, kiek sūrus yra jūsų daržovių sultinys).
7. Supilkite daržovių sultinį, kokosų pieną, morkas, miso pastą ir „nori“ lakštus. Uždengę troškinkite apie 10 minučių.
8. Sudėkite salotas „bok choy“ arba špinatus ir troškinkite dar 5 minutes.
9. Išvirkite jūsų pasirinktus Ramen makaronus (pagal pakuotės instrukcijas) ir sudėkite juos į sriubą.
10. Supilkite sriubą į nedidelį sriubos dubenėlį. Galite pašalinti „nori“ lakštus (nors jie puikaus skonio!); suberkite paruoštą tofu. Skanaus!
Išeiga: 2 porcijos
Receptas: wholefoodsoulfoodkitchen.com
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite