Žemės riešutų košė yra mėgstama įvairiuose kraštuose: Afrikoje, Azijoje, Karibų jūros regione (Jamaikoje).
Tai – puikus pasirinkimas pusryčiams!
Ingredientai:
35 g žemės riešutų, su odele (¼ puodelio)
30 g avižų dribsnių (⅓ puodelio)
115 ml vandens (½ puodelio)
115 ml jūsų pasirinkto pieno (gali būti augalinės kilmės)
3 šaukštai klevų sirupo
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
1 šaukštelis cinamono
žiupsnelis druskos
žemės riešutų sviestas (nebūtina)
Gaminimas:
1. Pamerkite „žalius“ žemės riešutus su ½ puodelio vandens mažiausiai 2 valandoms (arba per naktį).
2. Nukoškite ir kartu su visais kitais ingredientais sudėkite žemės riešutus į galingą blenderį (maišytuvą). Sutrinkite iki vientisos masės.
3. Perkelkite gautą mišinį į nedidelį puodą. Pašildykite ant labai mažos ugnies apie 1-2 minutes (arba kol sutirštės). Nuolat maišykite plakimo šluotele arba mediniu šaukštu.
4. Paragaukite ir patikrinkite saldumą bei košės konsistenciją. Jei norite, kad košė būtų saldesnė, įpilkite daugiau klevų sirupo. Jei norite, kad košė būtų skystesnė ir ne tokia lipni – įpilkite šlakelį pieno.
5. Pridėkite jūsų pasirinktų priedų (pavyzdžiui, vaisių, medaus, pistacijų) ir patiekite iš karto, nes laikui bėgant košė vis tirštės. Skanaus!
Išeiga: 2 porcijos
Receptas: wholefoodsoulfoodkitchen.com
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite