Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Chana masala – avinžirnių karis, populiarius Indijoje ir Pakistane.
Ingredientai:
2 šaukštai ypač tyro alyvuogių aliejaus
1 svogūnas, susmulkintas
1 arbatinis šaukštelis kumino sėklų
1 arbatinis šaukštelis „garam masala“ prieskonių
½ arbatinio šaukštelio maltos kalendros
½ arbatinio šaukštelio maltos ciberžolės
¼ arbatinio šaukštelio malto kardamono
Žiupsnelis kajeno pipirų
2 česnako skiltelės, sutarkuotos
½ arbatinio šaukštelio tarkuoto šviežio imbiero
1 arbatinis šaukštelis jūros druskos
½ puodelio vandens
1 skardinė nesmulkintų nuluptų pomidorų
3 puodeliai virtų avinžirnių, subertų į kiaurasamtį ir perplautų po tekančiu vandeniu
½ puodelio susmulkintos šviežios kalendros
1 arbatinis šaukštelis šviežių citrinos sulčių
Rekomenduojame patiekti su: virtais rudaisiais arba baltaisiais ryžiais ir graikišku jogurtu
Gaminimas:
1. Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų. Sudėkite svogūną ir, dažnai maišydami, kepinkite 8 minutes (kol suminkštės ir gerai apskrus).
2. Sumažinkite ugnį ir suberkite kumino sėklas, garam masala, kalendrą, ciberžolę, kardamoną ir žiupsnelį kajeno pipirų. Išmaišykite ir kepinkite apie 30 sekundžių arba kol pasklis aromatas. Įmaišykite česnaką, imbierą, druską ir ¼ puodelio vandens.
3. Sudėkite pomidorus iš skardinės, sutrindami juos mediniu šaukštu keptuvėje. Užvirinkite; virkite 8–10 minučių arba tol, kol padažas sutirštės. Sudėkite avinžirnius ir likusį ¼ puodelio vandens, išmaišykite. Troškinkite, retkarčiais pamaišydami, 20–25 minutes (kol sutirštės). Įmaišykite kalendrą ir citrinos sultis.
4. Patiekite su ryžiais ir graikišku jogurtu, šviežia kalendra ir citrinos sultimis.
Išeiga: 4 porcijos
Receptas: www.loveandlemons.com
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite