Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Baba ganoush – Artimųjų Rytų virtuvei būdingas pagardas, gaminamas iš keptų baklažanų, tahini (sezamų pastos), citrinų sulčių ir česnako.
Rekomenduojame patiekti su Artimųjų Rytų virtuvei būdingais patiekalais arba tiesiog mėgautis šiuo pagardu su pita duonele bei pjaustytomis daržovėmis.
Ingredientai:
2 vidutinio dydžio baklažanai
¼ puodelio tahini (sezamų pasta)
3 šaukštai šviežių citrinų sulčių
2 šaukštai ypač tyro alyvuogių aliejaus
2 česnako skiltelės
½ arbatinio šaukštelio jūros druskos
smulkiai supjaustytų šviežių petražolių
maltos rūkytos paprikos
paprikų dribsnių (nebūtina)
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių ir suvyniokite baklažanus į foliją. Kepkite orkaitėje 50-60 minučių (arba tol, kol visiškai suminkštės). Išimkite iš orkaitės ir atidėkite į šalį.
2. Kai baklažanai atvės, nulupkite odelę ir pašalinkite visus didelius sėklų gumulėlius. Baklažano minkštimą sudėkite į koštuvą virš dubens ir palikite 20 minučių pastovėti, kad pasišalintų vandens perteklius.
3. Baklažanų minkštimą, tahini (sezamų pastą), citrinos sultis, alyvuogių aliejų, česnaką ir druską sudėkite į virtuvinį kombainą ir plakite iki vientisos masės.
4. Perkelkite „baba ganoush“ į serviravimo indą ir pabarstykite petražolėmis, malta rūkyta paprika ir paprikų dribsniais (jei naudojate).
Receptas: www.loveandlemons.com
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite