Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Žaliavalgiškas veganiškas šaltibarščių variantas netgi skanesnis (nekalbant, kad ir sveikesnis) už originalą! Ir pasigaminti beveik taip pat paprasta.
Jums reikės:
puodelio nuplautų, kelias valandas pamirkytų saulėgrąžų (kiekis priklauso nuo to, skystus ar tirštus šaltibarščius mėgstate);
krapų, jaunų svogūnų laiškų;
vieno didelio arba keletos vidutinių agurkų (jei ne namie auginti, aš visad nulupu odelę);
citrinos sultyse su himalajų druskyte pamarinuotų dviejų nedidelių arba vieno vidutinio burokėlio (marinuoti kelias valandas arba per naktį);
pipirų, druskos, asafetidos (nebūtina);
Gaminimas:
Pats pagrindinis ir "sunkiausias" darbas čia - pasigaminti saulėgrąžų kefyro, o jam tiesiog suplakame blenderyje 1 puodelį saulėgrąžų, žiupsnelį asafetidos ir 2 puodelius vandens, plakame per kelis kartus, po pirmo plakimo paliekame kelioms minutėms, visas tas reikalas turi tendenciją tirštėti ir priklausomai nuo to, kokius tirštus mėgstame šaltibarščius, galime įpilti dar šiek tiek vandens, arba įberti dar šiek tiek saulėgrąžų. Išplakame gerai, kad gautųsi vienalytė masė. Tada traukiam marinuotus burokėlius, pjaustom agurko, krapukų, svogiūnukų, užpilam pasigamintu "kefyru", gardiname pipirais, druska pagal skonį ir dar šiek tiek papjaustom žalumynų ant viršaus papuošimui. Na ar gali būti per daug žalios spalvos pavasarį?
Tiesa, prieš patiekiant šaltibarščius vertėtų porą valandų arba bent valandą palaikyti šaldytuve, tada jie tikri ŠALTIbarščiai bus.
Skanaus!
Receptas: 1specialday
Specifinio skonio ir kvapo. Naudojama nedideliais kiekiais dėl itin stipraus kvapo. Patiekalams suteikia pikantiško skonio, dažnai pakeičia svogūnus ir česnakus. Ypač tinka ankštinių ir bulvių patiekalams.
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite