Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Ingredientai:
6 mažos saldžiosios bulvės
⅓ puodelio bolivinės balandos
1 valgomasis šaukštas ypač tyro alyvuogių aliejaus
1 mažas svogūnas, supjaustytas kubeliais
1 maža raudona paprika, supjaustyta kubeliais
1 jalapeno (Chalapos paprika), išskobta ir smulkiai supjaustyta
½ arbatinio šaukštelio druskos
2 skiltelės česnako, susmulkintos
2 arbatiniai šaukšteliai maltos aitriosios paprikos
1 ½ arbatinio šaukštelio maltos rūkytos paprikos
½ arbatinio šaukštelio malto kumino
1 skardinė juodųjų pupelių, subertų į kiaurasamtį ir perplautų po tekančiu vandeniu
½ puodelio neriebaus paprasto graikiško jogurto
2 šaukštai šviežiai spaustų žaliosios citrinos sulčių
1 puodelis susmulkinto čederio sūrio
Rekomenduojame patiekti su: aštriu pomidorų padažu „salsa“, kubeliais pjaustytu avokadu (arba gvakamole), neriebiu graikišku jogurtu (arba grietine), šviežia kalendra.
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Kepimo skardą išklokite folija. Saldžiąsias bulves nušveiskite ir nusausinkite; pabadykite šakute. Dėkite ant paruoštos kepimo skardos ir kepkite 45-60 minučių, priklausomai nuo bulvių dydžio. Išimkite iš orkaitės ir leiskite bulvėms atvėsti. Palikite įjungtą orkaitę.
2. Tuo tarpu išvirkite bolivinę balandą (pagal pakuotės instrukcijas). Atidėkite į šalį.
3. Paruoškite įdarą: įkaitinkite alyvuogių aliejų didelėje, gilioje nepridegančioje keptuvėje ant vidutinės ugnies. Sudėkite svogūną, papriką, jalapeno ir druską. Kepkite, kol daržovės suminkštės ir svogūnas pradės ruduoti, maždaug 8 minutes. Suberkite česnaką, aitriosios paprikos miltelius, maltą rūkytą papriką ir kuminą. Išmaišykite, kad daržovės pasidengtų prieskoniais, tada kepinkite, kol pasklis prieskonių aromatas (maždaug 30 sekundžių). Įmaišykite juodąsias pupeles ir bolivinę balandą. Nukelkite nuo ugnies. Įmaišykite graikišką jogurtą, žaliosios citrinos sultis ir 1/2 puodelio sūrio. Paragaukite ir, jei reikia, dar pagardinkite prieskoniais.
4. Kai iškeptos saldžiosios bulvės pakankamai atvės, bulvių viršuje padarykite įpjovą. Šakute praverkite bulves ir padarykite vietos įdarui. Į kiekvienos saldžios bulvės vidų įdėkite paruošto įdaro. Viršų pabarstykite likusiu sūriu, tada sudėkite saldžiąsias bulves atgal į orkaitę. Kepkite, kol įdaras sušils ir sūris išsilydys (apie 5 minutes). Patiekite su jūsų pasirinktais priedais. Skanaus!
Išeiga: 6 įdarytos saldžiosios bulvės
Receptas: wellplated.com
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite