Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Šios salotos – variantas lengviems pietums. Žirneliuose ir pupelėse – baltymai, špinatuose – chlorofilas, užpile ir žalumynuose – vitaminai. Ko daugiau reikia, kai norisi lengvai užkąsti?
Jums reikės:
100 g špinatų lapų, perplautų keliais vandenimis ir nuskabytais koteliais;
100 g virtų baltųjų pupelių;
200 g šviežių arba šaldytų žaliųjų žirnelių (šaldytus žirnelius prieš naudojant atitirpinkite);
2 pomidorų;
pusės citrinos sulčių;
½ šaukštelio maltos kalendros;
½ šaukštelio malto kmyninio kumino;
¼ šaukštelio maltų juodųjų pipirų;
2,5 cm dydžio imbiero gumbo gabalėlio;
šaukštelio cukraus;
žiupsnio druskos;
50–75 ml augalinio aliejaus;
šluotelės petražolių.
Gaminimas:
Žirnelius sudėkite į nedidelį puodą, užpilkite vandeniu ir pasūdykite. Užkaiskite virti. Žirnelius virkite 5 minutes, nukoškite, ataušinkite. Špinatus gerai nuvarvinkite ir supjaustykite. Sukapokite petražoles. Pomidorus supjaustykite gabalėliais. Į erdvų dubenį sudėkite visas supjaustytas daržoves, suberkite pupeles ir žirnelius. Pabarstykite juodaisiais pipirais, kmyniniu kuminu ir kalendra. Imbiero gabalėlį nulupkite ir sutarkuokite smulkia tarka. Tarkius suimkite į delną ir į nedidelį dubenėlį nuspauskite imbiero sultis. Čia pat supilkite citrinų sultis, suberkite druską ir cukrų. Intensyviai plakdami rankiniu plaktuvu supilkite aliejų – užpilas netrukus turėtų sutirštėti. Užpilkite salotas, išmaišykite ir patiekite su duonos riekele.
Išeiga: 4 porcijos.
Skanaus!
Receptas: Jogosmityba.lt
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite
Skanios, gaivios salotos.
2018-05-28 17:38:44