Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Ingredientai:
500 g vištienos krūtinėlės
450 g brokolių žiedynų, supjaustytų mažais gabalėliais (5–6 puodeliai)
2 šaukštai kukurūzų krakmolo
1 šaukštas sojos padažo
3 šaukštai neutralaus aliejaus, pavyzdžiui, augalinio ar avokadų aliejaus
Padažui:
6 česnako skiltelės, susmulkintos
3 šaukštai malto šviežio imbiero (nykščio dydžio imbiero gabalėlis)
1 puodelis vištienos arba daržovių sultinio
2 šaukštai tamsaus sojų padažo
2 šaukštai sojos padažo
Šiek tiek japoniško ryžių vyno pagardo „mirin“
1 šaukštas skrudintų sezamų aliejaus
2 šaukštai cukraus
1/2 arbatinio šaukštelio maltų pipirų
Gaminimas:
1. Vištieną supjaustykite plonomis juostelėmis, tada sudėkite į dubenį su 2 šaukštais kukurūzų krakmolo, 1 šaukštu šviesaus sojų padažo ir 1 šaukštu aliejaus. Gerai išmaišykite. Palaikykite mažiausiai 30 minučių (jei ilgiau – laikykite šaldytuve).
2. Pagaminkite padažą: sumaišykite visus nurodytus padažo ingredientus keptuvėje virš vidutinio dydžio ugnies. Padažą kaitinkite maišydami, kol ištirps cukrus.
3. Mažame dubenyje išmaišykite 1 valgomąjį šaukštą kukurūzų krakmolo su 3 šaukštais šalto vandens. Atidėkite į šalį.
4. Įkaitinkite didelę, sunkią keptuvę ant stiprios ugnies. Įpilkite 1 šaukštą aliejaus (pvz., augalinio ar avokadų aliejaus).
5. Vienu sluoksniu sudėkite marinuotą vištieną. Kepkite vieną minutę nejudindami, kol apatinė pusė pradės ruduoti.
6. Maišydami pakepinkite dar 3–5 minutes. Išimkite vištieną iš keptuvės ir atidėkite į šalį.
7. Į karštą keptuvę įpilkite dar vieną šaukštą aliejaus. Įmaišykite brokolių žiedynus ir kepkite, dažnai maišydami, apie 3–5 minutes.
8. Grąžinkite vištieną į keptuvę ir maždaug minutę pamaišykite su brokoliais.
9. Supilkite paruoštą padažą. Dar kartą dubenyje greitai išmaišykite kukurūzų krakmolo mišinį, tada lėtai supilkite jį į keptuvę.
10. Nuolat maišykite, kol padažas sutirštės ir padengs vištieną bei brokolius. Patiekite iš karto. Skanaus!
Išeiga: 4 porcijos
Receptas: inspiredtaste.net
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite