Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Ingredientai:
2 šaukštai ypač tyro alyvuogių aliejaus
1 mažas svogūnas, susmulkintas
½ puodelio rudųjų lęšių
½ puodelio bolivinės balandos
2 arbatiniai šaukšteliai itališkų prieskonių mišinio
½ arbatinio šaukštelio druskos
¼ arbatinio šaukštelio paprikų dribsnių
2 skiltelės česnako, susmulkintos
1 puodelis daržovių sultinio
1 skardinė pomidorų
½ puodelio pjaustytų saulėje džiovintų pomidorų
3 šaukštai maistinių mielių (arba parmezano sūrio, jei nesate veganas)
4 didelės raudonos paprikos
2 šaukštai smulkinto šviežio baziliko, petražolių
Gaminimas:
1. Puode ant vidutinės ugnies įkaitinkite 1 valgomąjį šaukštą aliejaus. Sudėkite svogūną ir kepkite 5 minutes arba kol svogūnas pradės minkštėti; retkarčiais pamaišykite. Suberkite itališkus prieskonius, ½ arbatinio šaukštelio druskos, paprikos dribsnių ir česnako. Pakepinkite maždaug 30 sekundžių.
2. Supilkite lęšius, bolivinę balandą, sultinį, pomidorus iš skardinės bei saulėje džiovintus pomidorus. Užvirinkite, tada sumažinkite ugnį iki minimumo. Uždenkite ir virkite 25–28 minutes arba tol, kol lęšiai suminkštės. Pamaišykite įpusėjus virimo laikui bei virimo pabaigoje. Jei reikia, įpilkite papildomo kiekio sultinio arba vandens. Įmaišykite maistines mieles.
3. Kol lęšiai verda, įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Kepimo indą negausiai patepkite riebalais. Paprikas perpjaukite išilgai per pusę. Pašalinkite sėklas, tada išdėliokite paprikas kepimo inde (nupjauta puse į viršų). Paprikų vidų apšlakstykite likusiu 1 šaukštu aliejaus ir šiek tiek pabarstykite druska. Į keptuvės dugną atsargiai įpilkite ploną sluoksnį vandens. Pašaukite į orkaitę ir kepkite neuždengę 20 minučių.
4. Paruoštą įdarą atsargiai sudėkite į paprikų vidų. Grąžinkite įdarytas paprikas į orkaitę ir kepkite dar 5–10 minučių, kol paprikos visiškai suminkštės, o įdaras taps karštas. Pabarstykite šviežiais bazilikais. Skanaus!
Išeiga: 8 įdarytos paprikų puselės
Receptas: wellplated.com
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite