Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Tai – veganiškas pomidorų „omletas“ be kiaušinių.
Puiki idėja pusryčiams arba priešpiečiams!
Ingredientai:
2 dideli pomidorai
1 puodelis (100 g) avinžirnių miltų
1 šaukštas maistinių mielių
½ šaukštelio juodosios arba įprastos druskos
½ šaukštelio svogūnų miltelių
½ šaukštelio česnako miltelių
¼ šaukštelio maltos rūkytos paprikos
⅛ šaukštelio ciberžolės
Juodųjų pipirų (pagal skonį)
⅓ puodelio (75 ml) vandens
2 šaukštai susmulkinto laiškinio česnako
Šiek tiek aliejaus kepimui
Gaminimas:
1. Pirmiausia supjaustykite pomidorus vienodo dydžio žiedais ir, priklausomai nuo jų dydžio, peiliu arba stikline pašalinkite pomidorų žiedų vidų. Atidėkite žiedus į šalį, o likusią minkštąją pomidorų dalį supjaustykite mažais gabalėliais.
2. Smulkiai supjaustytus pomidorus perkelkite į dubenį su avinžirnių miltais, maistinėmis mielėmis, druska ir visais prieskoniais.
3. Po truputį supilkite vandenį į dubenį, vis pamaišydami. Suberkite laiškinius česnakus ir dar kartą išmaišykite.
4. Jei per tiršta, įpilkite daugiau vandens (po vieną šaukštą).
5. Į didelę keptuvę įpilkite šlakelį aliejaus ir įkaitinkite ant vidutinės ugnies. Kai įkais, sudėkite tiek pomidorų žiedų, kiek telpa keptuvėje (vienu sluoksniu).
6. Avinžirnių tešlą šaukštu perkelkite į kiekvieno žiedo vidurį. Kepkite 3–5 minutes, o įpusėjus – apverskite. Kepkite tol, kad abi žiedo pusės taps auksinės spalvos.
7. Pakartokite šiuos žingsnius su likusiais pomidorų žiedais; pabarstykite juos šviežiais laiškiniais česnakais.
Išeiga: 10 pomidorų „žiedų“
Receptas: elavegan.com
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite