Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

    Pomidorų „omletas“ (be kiaušinių)

    Tai – veganiškas pomidorų „omletas“ be kiaušinių.

    Puiki idėja pusryčiams arba priešpiečiams!

    Ingredientai:

    2 dideli pomidorai

    1 puodelis (100 g) avinžirnių miltų

    1 šaukštas maistinių mielių

    ½ šaukštelio juodosios arba įprastos druskos

    ½ šaukštelio svogūnų miltelių

    ½ šaukštelio česnako miltelių

    ¼ šaukštelio maltos rūkytos paprikos

    ⅛ šaukštelio ciberžolės

    Juodųjų pipirų (pagal skonį)

    ⅓ puodelio (75 ml) vandens

    2 šaukštai susmulkinto laiškinio česnako

    Šiek tiek aliejaus kepimui

    Gaminimas:

    1. Pirmiausia supjaustykite pomidorus vienodo dydžio žiedais ir, priklausomai nuo jų dydžio, peiliu arba stikline pašalinkite pomidorų žiedų vidų. Atidėkite žiedus į šalį, o likusią minkštąją pomidorų dalį supjaustykite mažais gabalėliais.

    2. Smulkiai supjaustytus pomidorus perkelkite į dubenį su avinžirnių miltais, maistinėmis mielėmis, druska ir visais prieskoniais.

    3. Po truputį supilkite vandenį į dubenį, vis pamaišydami. Suberkite laiškinius česnakus ir dar kartą išmaišykite.

    4. Jei per tiršta, įpilkite daugiau vandens (po vieną šaukštą).

    5. Į didelę keptuvę įpilkite šlakelį aliejaus ir įkaitinkite ant vidutinės ugnies. Kai įkais, sudėkite tiek pomidorų žiedų, kiek telpa keptuvėje (vienu sluoksniu).

    6. Avinžirnių tešlą šaukštu perkelkite į kiekvieno žiedo vidurį. Kepkite 3–5 minutes, o įpusėjus – apverskite. Kepkite tol, kad abi žiedo pusės taps auksinės spalvos.

    7. Pakartokite šiuos žingsnius su likusiais pomidorų žiedais; pabarstykite juos šviežiais laiškiniais česnakais.

    Išeiga: 10 pomidorų „žiedų“

    Receptas:   elavegan.com

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite