Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Tai – veganiški lęšių kepsneliai be gliuteno.
Ingredientai:
150 g raudonųjų lęšių
240-300 ml daržovių sultinio arba vandens
1 maža raudonoji paprika, supjaustyta kubeliais
1 svogūnas, supjaustytas kubeliais
2 didelės susmulkintos česnako skiltelės
4 šaukštai (30 g) avinžirnių miltų (gali prireikti ir daugiau)
1 šaukštas maltų čija (chia) sėklų
3 šaukštai smulkintų šviežių petražolių
1 šaukštelis maltos paprikos
¾ šaukštelio malto kumino
½ šaukštelio svogūnų miltelių
½ šaukštelio druskos
Pipirų ir raudonosios paprikos dribsnių (pagal skonį)
Aliejus (kepimui)
Gaminimas:
1. Raudonuosius lęšius nuplaukite sietelyje po tekančiu vandeniu, kad pašalintumėte visus nešvarumus. Perkelkite juos į puodą kartu su 1 puodeliu daržovių sultinio. Jei vietoje sultinio naudojate tiesiog vandenį, įberkite šiek tiek druskos. Užvirinkite ir virkite lęšius apie 15 minučių arba tol, kol suminkštės. Lęšiams pilnai išvirus, puode neturėtų likti jokio skysčio!
2. Tuo metu keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus ir suberkite svogūną, papriką ir česnaką. Pakepinkite kelias minutes, kol svogūnas taps skaidrus.
3. Kai lęšiai išvirs, sudėkite juos į virtuvinį kombainą kartu su pakepintomis daržovėmis, prieskoniais, petražolėmis, maltomis čija (chia) sėklomis ir miltais. Sutrinkite (tik ne per smulkiai!). Mišinys turi būti tokios tekstūros, kad iš jo būtų galima formuoti kepsnelius (jei ne – įberkite dar šiek tiek miltų).
4. Suformuokite maždaug 10 paplotėlių ir apkepkite juos keptuvėje su trupučiu aliejaus. Kepkite iš abiejų pusių (apie 3 minutes iš kiekvienos pusės ) iki auksinės rudos spalvos.
5. Patiekite su jūsų pasirinktu padažu. Skanaus!
Išeiga: 10 kepsnelių
Receptas: elavegan.com
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite