Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

    Žiedinio kopūsto ir rudųjų lęšių troškinys

    Ingredientai:

    1 žiedinis kopūstas, susmulkintas mažais žiedynais

    1½ šaukšto rapsų aliejaus

    1 kubeliais supjaustytas svogūnas

    6 skiltelės česnako, susmulkintos

    2-3 cm imbiero gabalėlis, susmulkintas

    1 žalia aitrioji paprika, susmulkinta

    2 šaukšteliai kario prieskonių

    1 šaukštelis malto kumino

    ½ šaukštelio maltos kalendros

    ½ šaukštelio kajeno pipirų (nebūtina)

    200 g rudųjų lęšių, perplautų

    400 g skardinė smulkintų pomidorų

    2 džiovinti lauro lapai

    500 ml vandens

    100 g kokoso grietinėlės arba jogurto

    Gaminimas:

    1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.

    2. Į kepimo skardą sudėkite žiedinio kopūsto žiedynus ir apšlakstykite 1 šaukštu aliejaus. Pagardinkite druska bei pipirais ir pašaukite į įkaitintą orkaitę 20-25 minutėms (kol pradės ruduoti).

    3. Puode ant vidutinės ugnies įkaitinkite likusį aliejų, tada sudėkite susmulkintą svogūną ir žiupsnelį druskos. Pakepinkite svogūną 2-3 minutes (kol pradės minkštėti), tada suberkite česnaką, imbierą ir aitriąją papriką. Pakepinkite dar 2 minutes.

    4. Į puodą suberkite maltus prieskonius. Kepinkite juos maišydami maždaug 1 minutę (kol pasklis prieskonių aromatas).

    5. Supilkite nuplautus lęšius, supjaustytus pomidorus, lauro lapus ir vandenį. Išmaišykite, tada užvirinkite. Sandariai uždenkite puodą ir virkite maždaug 30 minučių (kol išvirs lęšiai).

    6. Retkarčiais patikrinkite ir pamaišykite lęšius, kad įsitikintumėte, jog nepritrūko vandens.

    7. Kai lęšiai išvirs, įmaišykite kokosų grietinėlę bei apkeptus žiedinio kopūsto žiedynus. Pagardinkite druska ir pipirais (jei trūksta). Prieš patiekdami išimkite lauro lapus. Skanaus!

    Išeiga: 4 porcijos

    Receptas:   forkfulofplants.com

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite