Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Guliašas – iš Vengrijos kilęs patiekalas.
Išbandykite šį vegetarišką guliašo variantą!
Ingredientai:
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
1 svogūnas, nuluptas ir smulkiai supjaustytas
4 česnako skiltelės, nuluptos ir smulkiai supjaustytos
4-5 bulvės (priklausomai nuo bulvių dydžio), nuluptos ir supjaustytos kubeliais/smulkiais gabalėliais
3 arbatiniai šaukšteliai maltos saldžiosios paprikos
1 arbatinis šaukštelis maltos rūkytos paprikos (nebūtina)
800 ml daržovių sultinio
3 šaukštai pomidorų pastos
1 šaukštas kukurūzų arba bulvių krakmolo
115 ml vandens
druska ir malti pipirai
Gaminimas:
1. Dideliame puode ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų. Sudėkite česnaką bei svogūną ir nuolat maišydami pakepinkite, kol suminkštės ir paruduos.
2. Sudėkite bulvių kubelius, paprikos miltelius, pomidorų pastą ir daržovių sultinį.
3. Pagardinkite druska ir pipirais (tikslus druskos kiekis priklauso nuo jūsų daržovių sultinio sūrumo).
4. Užvirinkite. Tada sumažinkite temperatūrą ir troškinkite, uždengę dangtį, apie 20 - 25 minutes arba tol, kol bulvės suminkštės. Paragaukite, ir jei reikia, dar įberkite druskos.
5. Kai bulvės suminkštės, maišydami šluotele ištirpinkite kukurūzų krakmolą su ¼ puodelio vandens. Supilkite į guliašą.
6. Dabar tinkamas laikas sudėti bet kokius jūsų pasirinktus papildomus ingredientus: raudonąsias pupeles, pjaustytos dešros (pavyzdžiui, veganiškos dešros) ar kt. (pagal jūsų poreikį).
7. Troškinkite neuždengę puodo dar apie 5 minutes (arba tol, kol padažas sutirštės).
8. Pagardinkite jūsų mėgstamais priedais, pavyzdžiui, šviežiomis petražolėmis, jogurtu arba grietine.
9. Patiekite su duonele (pavyzdžiui „naan“) arba kitu jūsų pasirinktu garnyru. Skanaus!
Išeiga: 2 porcijos
Receptas: wholefoodsoulfoodkitchen.com
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite