Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Dalas – indiškai virtuvei būdingas vegetariškas skaldytų ankštinių troškinys.
Itin skanu su ryžiais arba namine indiška „naan“ duonele!
Ingredientai:
1 valgomasis šaukštas aliejaus
1 svogūnas, susmulkintas
3 česnako skiltelės, susmulkintos
mažas (2 cm) šviežio imbiero gabalėlis, susmulkintas
½ šaukštelio malto kumino
½ šaukštelio maltos ciberžolės
½ šaukštelio maltos kalendros
1 šaukštelis kario prieskonių
1 šaukštelis garam masala prieskonių
1 skardinė (400 ml) pjaustytų pomidorų
270 g raudonųjų skaldytų lęšių, perplautų
~460 ml daržovių sultinio
1 skardinė (400 ml) kokosų pieno (riebaus)
Gaminimas:
1. Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų.
2. Sudėkite svogūnus, česnaką ir imbierą. Pakepinkite, kol svogūnas taps skaidrus ir minkštas.
3. Suberkite visus prieskonius ir kepinkite dar apie 30 sekundžių, kol pasklis aromatas.
4. Sudėkite pjaustytus pomidorus, gerai perplautus lęšius, daržovių sultinį ir ¾ nurodyto kokosų pieno kiekio (likučio prireiks vėliau).
5. Pagardinkite žiupsneliu druskos (druskos kiekis priklauso nuo to, kiek sūrus yra jūsų daržovių sultinys).
6. Užvirinkite, tada sumažinkite ugnį ir troškinkite be dangčio ant silpnos ugnies apie 15 minučių arba tol, kol lęšiai suminkštės (laikas priklauso nuo jūsų naudojamų lęšių rūšies). Dalas turėtų tapti kreminės tekstūros.
7. Palaipsniui įpilkite daugiau daržovių sultinio, jei lęšiai vis dar nėra minkšti.
8. Paragaukite ir, jie reikia, dar pagardinkite prieskoniais.
9. Supilkite likusį kokosų pieną; troškinkite dar 5 minutes.
10. Jei dalas yra per tirštas, įpilkite šiek tiek daugiau sultinio arba kokosų pieno (kad pasiektumėte pageidaujamą tekstūrą).
11. Rekomenduojame patiekti su ryžiais ir (arba) naan duonele. Skanaus!
Išeiga: 2 porcijos
Receptas: wholefoodsoulfoodkitchen.com
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite