Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Ingredientai:
1 puodelis šilto vandens
2 arbatiniai šaukšteliai aktyvių sausų mielių
1/2 arbatinio šaukštelio cukraus
3 puodeliai universalių miltų
1-2 arbatiniai šaukšteliai košerinės druskos
2 šaukštai ypač tyro alyvuogių aliejaus
Gaminimas:
1. Į didelį maišymo dubenį įpilkite šilto vandens ir įmaišykite mieles bei cukrų. Maišykite, kol ištirps. Įpilkite 1/2 puodelio miltų ir išplakite. Šį dubenį 15 minučių palaikykite šiltoje vietoje (neuždenkite): mišinyje pradės kilti burbuliukai.
2. Tada įpilkite druskos, alyvuogių aliejaus ir beveik visus likusius miltus (apie 1/2 puodelio miltų dar pasilikite, prireiks vėliau). Maišykite, kol susidarys lipni masė. Pabarstykite trupučiu miltų, tada maždaug minutę minkykite šį mišinį dubenyje.
3. Švarų paviršių pabarstykite trupučiu miltų. Minkykite porą minučių iki vientisos masės. Uždenkite ir palikite tešlą 10 minučių pastovėti, tada vėl paminkykite (dar porą minučių). Tešla turi būti šiek tiek drėgna; galite pabarstyti truputį miltų (tik ne per daug).
4. Išvalykite maišymo dubenį ir šiek tiek patepkite jį alyvuogių aliejumi. Sudėkite tešlą atgal į dubenį. Tešlą kelis kartus apverskite dubenyje, kad pasidengtų alyvuogių aliejumi. Tada maišymo dubenį sandariai uždenkite plastikine plėvele ir uždėkite virtuvinį rankšluostį. Palikite dubenį šiltoje vietoje 1 valandai (arba tol, kol tešla padidės dvigubai).
5. Tešlą padėkite ant švaraus paviršiaus. Padalinkite ją į 7–8 lygias dalis ir suformuokite rutuliukus. Uždenkite rankšluosčiu ir palikite 10 minučių pastovėti.
6. Miltais pabarstytu kočėlu iškočiokite pirmąjį gabalėlį į maždaug 20 cm pločio ir maždaug 5 mm storio apskritimą. Kočiodami tešlos apskritimą vis pakelkite ir paverskite, kad tešla per daug nepriliptų prie stalviršio (jei labai limpa, pabarstykite šiek tiek miltų). Pakartokite šiuos žingsnius ir su kitais tešlos gabalėliais. Toliau pasirinkite norimą kepimo būdą (orkaitėje arba keptuvėje).
7. Jei pasirenkate kepimą orkaitėje: įkaitinkite orkaitę iki 250 laipsnių ir įdėkite kepimo skardą, kad įkaistų. Iškočiotas pitas dėkite tiesiai ant karštos kepimo skardos (pita duoneles dėkite keliais etapais). Kepkite 2 minutes iš vienos pusės, o tada, naudodami žnyples, atsargiai apverskite pitą, kad apkeptų 1 minutę iš kitos pusės. Pita duonelė gražiai išsipūs ir bus paruošta. Išimkite iš orkaitės ir uždenkite iškeptas pitas švariu rankšluosčiu (kol kepsite likusias duoneles).
8. Jei pasirenkate kepimą keptuvėje: įkaitinkite keptuvę ant vidutinės-stiprios ugnies. Patikrinkite ar keptuvė pakankamai įkaitusi: įlašinkite porą lašų vandens – keptuvė pakankamai įkaitusi, kai vandens rutuliukai iš karto pradeda spirgėti iš karščio. Užlašinkite šiek tiek alyvuogių aliejaus. Dėkite po vieną iškočiotą pitą ant keptuvės ir kepkite 30 sekundžių, kol pradės formuotis burbuliukai. Mentele apverskite pitą ir kepkite 1-2 minutes iš kitos pusės, kol apatinėje pusėje atsiras didelių apskrudusių dėmių. Dar kartą apverskite ir kepkite dar 1–2 minutes, kad apskrustų ir kita pusė. Pita yra paruošta, kai kepimo metu duonelės centre susidaro tarsi kišenė, kurią galima pripildyti skaniais įdarais. Vis dėlto kartais naudojant šį metodą pita gali neišsipūsti arba gali susidaryti tik maža kišenė – pabandykite švelniai paspausti pitos paviršių švariu rankšluostėliu. Iškeptą pitą laikykite uždengę švariu rankšluosčiu, kol kepsite likusias duoneles.
Išeiga: 8 pitos duonelės
Receptas: themediterraneandish.com
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite